OVU NAMIRNICU NIKAKO NE NOSITE BOLESNIKU: Pravite veliku grešku! (VIDEO)
Voće, Foto: Profimedia

IZNENADIĆETE SE

OVU NAMIRNICU NIKAKO NE NOSITE BOLESNIKU: Pravite veliku grešku! (VIDEO)

Lekari ipak upozoravaju da tako pravimo ogromnu grešku. Pomorandže su zapravo najgora opcija za poklon osobi koja je bolesna, a evo i zašto

Objavljeno: 16:32h

Kada je neko u bolnici, ustalilo se pravilo da uvek "valja" da ima svežeg vođa, punog vitamina i minerala, pored kreveta, kako bi se okrepio i popravio imunitet. Nema te osobe koja nekad nije bolesniku odnela u bolnicu puno kesu pomorandži. One dugo mogu da stoje na sobnoj temperaturi, a pune su vitamina C koji je neophodan za jačanje organizma.

Uvek postoji alternativa

Lekari ipak upozoravaju da tako pravimo ogromnu grešku. Pomorandže su zapravo najgora opcija za poklon osobi koja je bolesna, a evo i zašto.

U razgovoru za ruske medije dr Andrej Prodeus, pedijatar i imunolog-alergolog upozorio je na opasnost od ovih agruma. On je istakao da se u velikim porama kore pomorandže nakupljaju mikroorganizmi, što može da izazove sekundarnu infekciju obolele osobe i izazove komplikacije. Savetovao je da bolje poneti neko drugo voće ili, makar, birati sortu koja ima glatku koru.

1 / 7 Foto: Profimedia

"Što se tiče slatkoće, debela kora odgovara slađim varijantama, dok glatka i tanja kora odgovara manje slatkim sortama", primetio je dr Prodeus.

Rezano cveće je takođe opasno. U njima može da živi aerobna bakterija po imenu "pseudomonas aeruginosa", a koja je otporna na ntibiotike i jedan o češćih uzročnika infekcija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media