IMATE PROBLEM SA SINUSIMA? Evo kako da se rešite sluzi i gnoja u samo par LAKIH KORAKA
Foto: Promo

OBRATITE PAŽNJU

IMATE PROBLEM SA SINUSIMA? Evo kako da se rešite sluzi i gnoja u samo par LAKIH KORAKA

Sinuse možete zagrejati i sa mednim oblogom

Objavljeno:

Tretman lečenja sinusa započnite ispiranjem sinusa. Ujutru isperite sinuse toplom vodom i solju i to 10 dana zaredom. Rastvor za ispiranje napravite ovako: U 1 šolju vruće vode dodajte 1 supenu kašiku soli. Dodajte 1 do 2 kapi joda.

Zatim zagrejte sinuse u trajanju od 30 minuta. Najbolje za to je so ili pesak. Zagrejanu so stavite na tanak peškir pa oblog stavite na sinuse.

Sinuse možete zagrejati i sa mednim oblogom. U malo brašna stavite kašiku meda i malo biljnog ulja pa umesite glatko testo koje liči na plastelin. Testo stavite na papirnu maramicu pa na sinuse. Medni oblog će izvući upalu veoma brzo.

1 / 3 Foto: Profimedia

Zatim se preporučje da tokom dana kada se borite sa jakom upalom sinusa obavezno jedete ren ili ljutu papriku kako biste otpušili sinuse i izbacili sekret.

Tokom deset dana možete svako jutro piti čašu vode u koju ste dodali malo jabukovog sirćeta. Ova mešavina ispijena na prazan želudac, razbija sekret zbog čega ćete gnoj i sluz lako izbaciti iz sinusa.

Čim osetite prve simptome prehlade ili gripa skuvajte čaj od limuna i to na ovaj način: u ključalu vodu dodajte dobro opran, pa na četvrtine isečen limun sa korom. Pustite neka voda vri još 5 minuta a onda čaj sklonite sa ringle. Kada se malo prohladi, dodajte med i ispijajte u malim gutljajima.

(Espreso/Kurir stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.