STALNO VAM SE JEDE SLATKO? Znači da vašem telu fali OVO
Ilustracija, Foto: Profimedia

slušajte vaše telo

STALNO VAM SE JEDE SLATKO? Znači da vašem telu fali OVO

Takođe biste mogli da razmislite o preoblikovanju svoje uobičajene ishrane - umesto da se fokusirate na hranu koju želite da izbacite, razmislite o tome koju zdravu hranu želite da dodate svojoj ishrani

Objavljeno:

Ako vaše novogodišnje odluke uključuju smanjenje konzumacije slatkiša, verovatno nećete stići daleko ako kažete sebi da ih ne jedete. Ukoliko unosite previše šećera, to bi moglo negativno da utiče na vaše raspoloženje i kožu, a osim toga, previše šećera podstiče pojavu određenih bolesti

Sada, novi dokazi ukazuju na to da bi određeni suplementi mogli da pomognu. Konkretno, istraživači su otkrili da dopuna ishrane prebiotičkim galakto-oligosaharidima (GOS) može značajno smanjiti unos šećera kod žena. U kratkom i jednostavnom jeziku, prebiotici su supstance (uglavnom neprobavljene čestice hrane) koje stimulišu rad korisnih bakterija u crevima.

1 / 6 Foto: Profimedia

Galaktooligosaharidi su deo funkcionalne ishrane. To je dijeta, tačnije pridržavanje, kojim možete značajno poboljšati zdravstveno stanje i izgled noktiju, kose i kože. GOS su veoma korisne materije za ljudsko telo. Njihovo blagotvorno delovanje oseća većina organa i sistema.U studiji, objavljenoj u časopisu "Nutrients", istraživači sa Univerziteta u Sariju u Engleskoj, posmatrali su grupu od oko 50 mladih žena između 18 i 25 godina u periodu od četiri nedelje, od kojih je polovina svakodnevno dobijala ove suplemente. One koje su uzimale suplemente dobijale su 4,1% manje energije od šećera i 4,3% manje od ugljenih hidrata.

Istraživači tvrde da se ovi suplementi bave osnovnim uzrokom prekomerne potrošnje šećera, a u aprilu su objavili studiju u kojoj se nalaze dokazi da suplementi mogu pomoći kod anksioznosti mladih žena.Ako niste sigurni, uvek možete da se pridržavate drugih isprobanih saveta za smanjenje šećera, kao što je češće kuvanje kod kuće, zadržavanje hidratacije i izbegavanje prerađenog mesa. Takođe biste mogli da razmislite o preoblikovanju svoje uobičajene ishrane - umesto da se fokusirate na hranu koju želite da izbacite, razmislite o tome koju zdravu hranu želite da dodate svojoj ishrani.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.