RECEPT ZA SAVRŠENU ĆURETINU: Topiće vam se u ustima, samo pripazite DA NE BUDE SUVA! (RECEPT)
Ćuretina, Foto: Printscreen/Youtube/ Dragana Nikitovic

preukusna ćuretina

RECEPT ZA SAVRŠENU ĆURETINU: Topiće vam se u ustima, samo pripazite DA NE BUDE SUVA! (RECEPT)

Jedan od najlepših trenutaka tokom Božića je druženje s porodicom za svečanim ručkom iil večerom, a praznična trpeza u mnogim srpskim domovima podrazumeva kraljicu stola - pečenu ćurku.

Objavljeno:

Ćurka nikako ne sme biti suva, zato je jednako važna i priprema i samo pečenje.

Jedan od najlepših trenutaka tokom Božića je druženje s porodicom za svečanim ručkom iil večerom, a praznična trpeza u mnogim srpskim domovima podrazumeva kraljicu stola - pečenu ćurku. Pečenje ćurke i nije neka naučna fantastika, ali ipak se radi o delikatnijem mesu koje lako može ispasti presuvo i bezukusno.

Kuvar Džastin Čepl otkrio je da je "potapanje" ćurke u majonezu tajna pripreme savršenog pečenja. On tvrdi da ovaj način pečenja ne utiče na ukus, a potrebna vam je samo teglica majoneza. Možete jednostavno šoljica nabacati majonez na ćurku i celo meso premazati u bogatom sloju. On pak najviše voli napraviti chipotle majonez kada to radi.

"Kada ćurku prekrijete majonezom, ona održava meso vlažnim i mekim tokom pečenja", objašnjava. "Možete staviti majonez s spoljne i unutrašnje strane ćuretine kako bi bila još sočnija."

Svoje savete podelio je i kuvar Džejmi Robinson: "Održavajte je vlažnom stavljajući maslac ispod kože pre pečenja, a zatim pecite lagano i polako dulje vreme."

"Ćuretinu posolite s unutrašnje i spoljašnje strane, stavite je na rešetku od šporeta i sve zajedno stavite na pleh za pečenje kako bi mast prilikom pečenja kapala u pleh. Nakon toga u lončiću treba zagrejati 4 velikešolje svinjske masti. Pusti da se mast jako zagreje (pripazi da ne zagori) te zalij vrelu mast po ćuretini Ovaj postupak je jako bitan jer na taj način zatvaramo pore na površini kože i čuvamo sočnost ćuretine prilikom pečenja".

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.