KADA DA UZMATE PROBIOTIKE DA BI BILI EFIKASNI? Ovaj period mnogi preskaču tokom dana
Ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

KADA DA UZMATE PROBIOTIKE DA BI BILI EFIKASNI? Ovaj period mnogi preskaču tokom dana

Ovako dobri mikroorganizmi mogu da opstanu u crevima...

Objavljeno: 14:50h

Kako bi sistem za varenje funkcionisao neopophodno je da uzimate zdrave mikroorganizme. Probiotici u ovom slučaju mogu da pomognu, ali morate znati kako da ih uzimate kako bi iz njih izvukli maksimum.

Kada uzimati probiotike?

Probiotik
foto: Profimedia

Stručnjaci kažu da mnogi faktori utiču na učinkovitost probiotika. Najbolje vreme kada bi trebalo da popijemo probiotik jeste kada je nivo kiseline u želucu nizak. Jedino tada će zdravi mikroorganizmi moći da prežive i da se „nastane“ u crevima.

Istraživanja su pokazala da je najbolje popiti probiotik na prazan stomak, jer tokom jela, želudac luči više kiseline ne bi li svario hranu. Iako tajming jeste važan, nije i jedini ključan.

Za probiotike je važno da „prežive“ u našem digestivnom traktu. A kako bismo to osigurali, važno je uzimati kvalitetne suplemente, namirnice koje u sebi sadrže probiotike (jogurt, kiseli kupus, kefir, mladi sirevi poput čedra i švapskog sira), kao i prebiotike.

Napomena:

Neki ljudi, u početku korišćenja probiotika, osete nadutost i imaju gasove, ali generalno, konzumiranje probiotika nema nuspojave.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.