AKO OVO DRŽITE U KUPATILU DOĆI ĆE VAM GLAVE: Odmah u ruke i IZBACITE JE NAPOLJE, izuzetno je OPASNA (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

UPOZORENJE

AKO OVO DRŽITE U KUPATILU DOĆI ĆE VAM GLAVE: Odmah u ruke i IZBACITE JE NAPOLJE, izuzetno je OPASNA (FOTO)

Ne samo da sadrži bakterije iz toaletne vode, već na četki mogu da ostanu fekalne materije

Objavljeno: 12:19h

Osim što su veoma praktične za čišćenje, četke za WC su danas tako lepo dizajnirane da ih doživljavamo kao deo dekora u toaletu. Ali, stručnjaci otkrivaju da, iako su veoma korisne jer nam olakšavaju da operemo toalet bez prljanja ruku, zapravo su najmanje poželjna "alatka" za čišćenje šolje.

Zapravo, one su jedina stvar koju nikada ne bi trebalo da koristite nakon što pustite vodu, kaže Edži Mekenzi, stručnjak za čišćenje.

Zašto je tako loše koristiti četku? Edži kaže da su ekstremno nehigijenske jer se "na dnu svakog držača četke za WC se nalazi smrdljivi bućkuriš od bakterija".

"Četke za toalet su nehigijenske", ističe ona i dodaje da čak mogu biti opasne po zdravlje.

Kupatilo
foto: Profimedia

"Ne samo da sadrži bakterije iz toaletne vode, već na četki mogu da ostanu fekalne materije ili toalet papir, što je izuzetno nehigijenski i nezdravo“, objasnio je vodoinstalater Geri Džonson.

Dejvid Kjuzik, izvršni urednik časopisa "House Method" upozorava da najgora stvar koju možete da uradite jeste da zaprljanu četku ostavite u držaču, jer ćete tako omogućiti bakterijama da se razmnože i potencijalno uzrokuju bolesti kao što su infekcija urinarnog trakta, dijareja i respiratorni problemi.

Stručnjaci napominju da daleko bezbedniji način za čišćenje toaletnih šolja jeste ručno, uz pomoć rukavica. I to što debljih.

"Navucite rukavice i dobro grebite ako treba da odstranite i najsitnije komadiće fekalija. Poželjno je i da nađete što duže rukavice, u slučaju da treba dobro da posegnete rukama u dubinu šolje. Potom ih dobro operite dezinfekcionim sredstvom i bićete sigurni da ne ugrožavate zdravlje", savetuju stručnjaci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.