KAKO UKLONITI PODOČNJAKE? Postoje 3 NAČINA
Ilustracija, Foto: Profimedia

lako i efikasno

KAKO UKLONITI PODOČNJAKE? Postoje 3 NAČINA

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju nisu samo vezani za to koliko spavamo ili ne spavamo, nego i za druge spoljne uticaje, ali i celokupno stanje organizma može da utiče na njih

Objavljeno:

Pomama za korekcijom usana se polako stišava i sada, bar tako estetski hirurzi kažu, sve više žena odlazi na korekciju podočnjaka. I zato, da biste izbegle odlazak "pod iglu", mi smo vam spremili najbolje savete sa kojima ćete se rešiti podočnjaka.

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju nisu samo vezani za to koliko spavamo ili ne spavamo, nego i za druge spoljne uticaje, ali i celokupno stanje organizma može da utiče na njih.

Ishrana pod broj jedan

Kao i uvek kada je reč o zdravlju i lepoti, sve počinje s onime što unosimo u organizam. Tamni kolutovi mogu biti znak manjka gvožđa i vitamina B12 u ishrani, pa se predlaže unos spanaća, graška, brokolija, tofua, kajsije, tamne čokolade, a ukoliko konzumirate hranu životinjskog porekla, tu su meso, jaja, mlečni proizvodi, a naročito riba. Pijte puno vode, pazite na unos soli, izbegavajte alkohol i cigarete.

Voda
foto: Profimedia

Krema za oči

Kako je u području oko očiju koža prirodno tanja i nežnija, na njenu negu treba obratiti posebnu pažnju, jer će se upravo ovde videti prvi znakovi umora i prve borice.Kako to područje ima manje žlezda, hidratizacija je slaba i moramo joj pomoći hidratantnim kremama, posebno obogaćenim vitaminima B, C i E.

Iako se možda čini kao posebna investicija, naročito ako ste spremne da kupite zaista kvalitetnu kremu, isplati se – osim što će vam koža biti zahvalna, pogled svežiji, jedna kremica će vam dugo trajati.

krema
foto: Profimedia

Retinol

Retinol može da pomogne obnovi kolagena u koži i osnaživanju vaskularnog dela tog područja dokC vitamin može da poništiti pigmentaciju i posvetliti taj deo kože. Pronađite odgovarajući serum za oči s retinolom, ali budite pažljive i postepeno navikavajte kožu ako posežete za intenzivnijim kozmetičkim preparatima.

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.