GADNE STVARI SE MOGU DESITI SA EKSTENZIJAMA ZA KOSU: Dobro obratite pažnju ako želite "IZGLED PREKO NOĆI"!
Ilustracija, Foto: Profimedia

nega umetaka za kosu

GADNE STVARI SE MOGU DESITI SA EKSTENZIJAMA ZA KOSU: Dobro obratite pažnju ako želite "IZGLED PREKO NOĆI"!

Ekstenzije su sve popularniji izbor za žene koje kosi žele dodati dužinu i volumen, a premda se čine kao idealno brzo rešenje, frizeri se kod klijentkinja s ekstenzijama često susreću s istim problemima

Objavljeno: 18:04h

Duga i gusta kosa uvek je bila jedan od najvećih simbola ženstvenosti, pa ne čudi što se i danas; kad su prihvaćeni i potpuno drugačiji stilovi; žene često odluče na ekstenzije ili umetke. No premda su izvrstan način da se željeni izgled postigne 'preko noći', bez obzira na količinu prave kose u njima, druge materijale od kojih su napravljene ili na to kojeg su brenda, ekstenzije treba negovati i više nego prirodnu kosu.

- Ekstenzije su sve popularniji izbor za žene koje kosi žele dodati dužinu i volumen, a premda se čine kao idealno brzo rešenje, frizeri se kod klijentkinja s ekstenzijama često susreću s istim problemima - rekla je stručnjakinja za njegu kose Nikol Peti iz kompanije Milk + Blaš. Vaške

Vaške su prilično česte; posebno među decom; a budući da se šire kontaktom s kosom zaražene osobe može ih dobiti svako.

- Nije nikakva sramota imati uši, no obavezno proverite imate li ih pre nego se odlučite na ekstenzije jer ubijanje zauški iz ekstenzija može biti jako komplikovano kad su od pre u glavi - kaže Peti i dodaje da su joj dolazile i klijentkinje kojima bi se zauške infiltrirale u ekstenzije, a učinkoviti tretmani protiv njih često uništavali tipse i lepak.

Ako dobijete vaške dok imate ekstenzije, Peri savetuje da umetke izvadite sami kod kuće ili kod frizera, (zavisno od vrste) i stavite ih u vrećicu u zamrzivač kako biste ubili sve parazite. Tek nakon toga možete nekoliko puta proći češljem kroz kosu po mestima na kojima ostaju gnjide i oprati šamponom protiv vaški. Ekstenzije se ponovno mogu staviti za 20-ak dana. 'Pogrešna' frizura

Ekstenzije bi trebale da se stope sa prirodnom kosom, što je s nekim frizurama gotovo nemoguće.

- Redovno se susrećem sa klijentkinjama koje nemaju prikladne frizure za mešanje njihove kose s ekstenzijama i iako je šišanje verojatno poslednja stvar koju želite pre ekstenzija, savetujem da se kosa uvek skrati pre njihovog stavljanja - rekla je frizerka, jer inače mogu izgledati 'stupasto' i neprirodno.

Za bolji i prirodniji izgled ekstenzija ona preporučuje izbjegavanje 'tupih' frizura sa 'strogim' krajevima i savjetuje stepenasto šišanje kose na srednju dužinu, da se veštačka kosa bolje uklopi.

- Osim toga, takva će frizura lakše sakriti kopčice i tipse i nitko neće na prvi pogled moći da vidi gde završava prirodna i počinje veštačka - rekla je.

Kako negovati ekstenzije za kosu

  • Redovno kosu češljajte mekom četkom, od temena prema dolje, postupno se probijajući do vrhova.
  • Proverite kakvo se pranje savetuje vrsti ekstenzija koju imate jer pogrešno pranje možete potpuno uništiti vlasi.
  • Koristite šampon bez sulfata, izbegavajte prejako trljanje i temeljno isperite pre sušenja.
  • Ako imate ekstenzije koje se učvršćavaju kopčicama, nemojte ih prečesto fenirati. Radije veštačke pramenove osušite na vazduhu i to tako da ih položite na ravnu površinu i nežno preškirom utapkajte višak vlage . Ako imate trajne ekstenzije koje zahtevaju feniranje, pre upotrebite sprej za zaštitu od topline i grejalicu postavite na minimalnu snagu.
  • Kako biste smanjili količinu dlaka koje otpadnu s ekstenzija, najvažnije ih je počešljati pre i nakon svakog pranja.
  • Ako su ekstenzije sa kopčicama, najvažnije ih je pravilno spremati; prvo proverite jesu li sve kopče zatvorene i počešljate ih pre nego što ih odložite.
  • Uvek pazite da ih čuvate na hladnom i suvom mestu daleko od direktnog sunčevog svetla i da su skroz suve kad ih odlažete, da se ne razviju buđ ili bakterije, savetovala je stručnjakinja za The Sun.

Bonus video:

04:18

Marija Šerifović

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.