ODLIČAN NAPITAK ZA ZDRAV ŽIVOT: Ukusni čaj od 3 sastojka odličan je za MRŠAVLJENJE, ZGLOBOVE I IMUNITET!
Mešavina, Foto: Printscreen/Youtube/Slobodan Zivkov

probajte

ODLIČAN NAPITAK ZA ZDRAV ŽIVOT: Ukusni čaj od 3 sastojka odličan je za MRŠAVLJENJE, ZGLOBOVE I IMUNITET!

Odličan napitak i za bolno grlo

Objavljeno:

Da li ste u potrazi za najboljim načinom na koji ćete se osloboditi stresa i doprineti svom boljem imunom sistemu? Ako jeste, probajte sa čašom vode pomešanom sa limunom i đumbirom i svideće Vam se osećaj koji ova mešavina stvara. Kombinacija limuna i đumbira čini najbolje sastojke za pravo zimsko piće.

Limun i đumbir u kombinaciji nisu idealni samo za Vaš imuni sistem. Oni su mnogo više od toga! Limun i đumbir su prepuni hranljivih sastojaka i antioksidanata koji će doprineti Vašem boljem zdravlju na mnogo načina ‒ preventivno ili kao prirodni lek.

Đumbir i limun kao lek

Đumbir je poznati koren koji ima lekovito dejstvo. Đumbir je pre svega najbolji kao prirodni lek za upale jer ima protivupalno dejstvo, a takođe zbog svojih svojstava pomaže boljem varenju. Osim toga, djumbir se takođe koristi i za mršavljenje. On pospešuje Vaš metabolizam da bolje radi, pa samim tim topi masti i kalorije u organizmu.

Što se tiče limuna, on je nadaleko poznata namirnica koja ima svakodnevnu primenu, a takođe je i jedan od najprimenljivijih prirodnih lekova. Zahvaljujući C vitaminu koji sadrži, limun predstavlja jedan od najpoznatijih antioksidanata koji Vašem telu pomaže da eliminiše sve štetne materije, doprinosi tome da se suvišna tečnost u organizmu što manje zadržava, pomaže Vašem telu da se detoksikuje, a takođe je efikasan i kod nadimanja.

Ako zatreba zdravlja vašem organizmu, vreme je da pripremite napitak koji će ga osvežiti i ubrzati njegov rad.

Sastojci:

1 đumbir

pola limuna

kašika meda (po želji)

Priprema:

Na vatru prvo staviti da provri litra vode. Kada voda proključa u nju narendati otprilikeb 5 cm đumbira i vatru tog momenta smanjiti.

U nju nacediti i pola limuna i kuvati 15-20 minuta.

Zatim skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi kada je potrebno da u sve to dodate med.

Konzumirati čaj tokom celog dana jer će vam čaj dobar za detoksikaciju organizma i ubrzanje metabolizma.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.