NJEGA ZOVU "DOMAĆIM ELIKSIROM": Pogledajte šta je u pitanju, ali se i pazite
Ilustracija, Foto: Profimedia

moŽEte li pogoditi?

NJEGA ZOVU "DOMAĆIM ELIKSIROM": Pogledajte šta je u pitanju, ali se i pazite

Zovu ga i „vatreno sirće“

Objavljeno: 15:49h

Jabukovo sirće se koristi kao dodatak mnogim jelima, ali sve češće i kao tonik i lekovito sredstvo koje može da pomogne kod jačanja imuniteta i opšteg zdravstvenog stanja.

Sastojci jabukovog sirćeta sa dodatkom meda i još nekih začina, imaju veoma visoko mesto u narodnoj medicini. Smatra se da je ova vrsta sirćeta odlično sredstvo zaštite protiv prehlade, nekih bakterijskih infekcija, ali ipak i dalje nema dovoljno naučnih studija koje bi potvrdile ovo dejstvo.

Jabukovo sirće, med, đumbir i limun su odlični za jačanje imuniteta na prirodan način, a napitak je pritom i veoma ukusan i lako se sprema!

U šerpi pomešajte 600 mililitara vode, narendani komad đumbira veličine palca, 100 mililitara jabukovog sirćeta i četiri kašike meda. Pustite da provri i dodajte malo cimeta, kao i malkice ljute paprike. Kada se ohladi unutra iscedite jedan limun.

Jabukovo sirće
foto: Profimedia

Ovaj napitak će vas ujutru razbuditi i dati vam zdrave sastojke za dobar početak dana! Možete ga piti toplog, a možete ga piti i razblaženog običnom ili kiselom vodom kao hladni napitak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.