SVI VOLIMO DA IH DORUČKUJEMO, ALI POSTOJI DOBAR RAZLOG ZAŠTO NE BI TREBALI: Ovo morate ČUTI
Ilustracija, Foto: Stock

OBRATITE PAŽNJU

SVI VOLIMO DA IH DORUČKUJEMO, ALI POSTOJI DOBAR RAZLOG ZAŠTO NE BI TREBALI: Ovo morate ČUTI

Ne unosimo nutritivne vrednosti koje bi trebalo

Objavljeno: 12:56h

Doručak je najvažniji obrok. I nikako ne bi trebalo da ga preskačete.

Ali bi dobro trebalo da razmislite kojom hranom ćete započeti dan.

Postoje namirnice koje mnogi doručkuju, ali tada prave grešku, jer iz njih neće dobiti energiju koja im je potrebna na početku dana.

Peciva iz pekare Najjednostavnije rešenje za doručak, posebno kod onih koji su na poslu i nemaju vremena da se hrane zdravo, jesu razna peciva iz pekare. Međutim, peciva nisu dobra za organizam, jer tada unosite puno aditiva, belog brašna, soli, šećera i masti koje vam nisu potrebne, a ne unosite nutritivne vrednosti koje su neophodne.

Voćni sokovi i voćni jogurti Bez obzira na natpise na ambalaži, kupljeni sokovi su puni šećera i njima ne bi trebalo da započinjete dan, a isti slučaj je i sa voćnim jogurtima. Ako vam se traži nešto slatko, pojedite neku sezonsku svežu voćku.

Kaloričan doručak Klasičan doručak podrazumeva pržena jaja, viršle, suhomesnate proizvode, sireve i slične namirnice. Međutim, velike količine masti iz tako kaloričnog doručka nisu zdrave, a i završiće tamo gde ne želite, a to je u masnom tkivu. Takođe, organizam neće dobiti potrebne vitamine, minerale i vlakna.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.