Zaslađivači su korisna zamena za šećer
Foto: Promo

prehrambeni proizvodi

Zaslađivači su korisna zamena za šećer

Niskokalorijski zaslađivači imaju jednu važnu ulogu – smanjenje sadržaja šećera u nekom prehrambenom ili farmaceutskom proizvodu

Objavljeno: 17:23h

Niskokalorijski zaslađivači se u prehrambenoj industriji koriste da bi se snizila energetska vrednost prehrambenog proizvoda ili da bi se stvorio nov proizvod koji mogu koristiti osobe koje ne žele ili iz zdravstvenih razloga ne treba da koriste šećer.

Na početku, najvažnije je da svoje zdravlje najbolje čuvamo umerenošću, bez preterivanje u bilo čemu, pa i u konzumiranju hrane, u čemu nam pomažu niskokalorijski zaslađivači.

Usled nedostatka pravovremenih i stručnih informacija, građani se ponekad plaše da koriste niskokalorijske zaslađivače jer nisu sasvim sigurni u njihovu zdravstvenu bezbednost. Pritom zaboravljaju, a možda i ne znaju, da se oni nalaze u velikom broju namirnica koje svakodnevno konzumiraju - dijetetskim suplementima, žvakama, šumecim tabletama, kozmetici i sl.

Niskokalorijski zaslađivači se široko koriste u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, ali i kao stoni zaslađivači. U prehrambenoj industriji se koriste kao zamena za šećer, da bi se snizila energetska vrednost prehrambenog proizvoda ili da bi se stvorio nov prehrambeni proizvod koji mogu koristiti i osobe koje ne žele ili iz zdravstvenih razloga ne treba da koriste šećer.

Niskokalorijski zaslađivači se najčešće koriste u bezalkoholnim napicima, slatkišima i drugim proizvodima konditorske industrije, kao i u prerađevinama od voća.

Šećer
foto: Promo

Niskokalorijski zaslađivači imaju jednu važnu ulogu – smanjenje sadržaja šećera u nekom prehrambenom ili farmaceutskom proizvodu, što donosi koristi potrošaču: smanjenje unosa šećera i energetskog unosa. Stalnom zamenom šećera niskokalorijskim zaslađivačima postiže se dugotrajno smanjenje energetskog unosa i bolja kontrola telesne mase. Dugotrajna upotreba niskokalorijskih zaslađivača može da bude koristan dijetoterapijski instrument u prekomernoj telesnoj masi i gojaznosti, insulinskoj rezistenciji, dijabetesu, poremećajima masnih materija u krvi i u drugim bolestima preobilne ishrane.

Šećer
foto: Promo

Zaslađivači ne povećavaju apetit!

Dobrobiti od stalne upotrebe niskokalorijskih zaslađivača su velike: i zdravstvene, i socijalne, i ekonomske. Mogućnost konzumiranja pića i namirnica bez šećera osnažuje socijalne kontakte, a smanjenim unosom šećera i kontrolom telesne mase smanjuju se novčani izdaci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.