POHOVANI KARFIOL, AJVAR, KISELI KRASTAVCI! Čitalac Espresa savetuje šta jesti kad stigne JESEN! OVO JE NJEGOV IZBOR
Hrana, ilustracija, Foto: Privatna arhiva

UKUSNO!

POHOVANI KARFIOL, AJVAR, KISELI KRASTAVCI! Čitalac Espresa savetuje šta jesti kad stigne JESEN! OVO JE NJEGOV IZBOR

Veoma je važno ishranu prilagoditi određenom godišnjem dobu jer na taj način čuvamo zdravlje i delujemo preventivno na nastanak nekih zdravstvenih problema...

Objavljeno:

Ostanite u dobroj formi i tokom jeseni! To ne mora biti samo vreme masne hrane kad jesen ima toliko namirnica koje su odlične za naše zdravlje i izgled.

Čitaoc Espresa poslao nam je kako danas izgleda njegov tipičan obrok, naravno, u skladu sa godišnjim dobom.

- Počela je jesen, pa obavezno na trpezi imam ajvar koji ne goji, a pomaže kod probave, kao i kisele krastavčiće. Uz to, pohovani karfiol, meni najdraže jelo tokom hladnih meseci, rekao je Marko koji je sa nama podelio fotografiju ovog ukusnog obroka.

Hrana
foto: Privatna arhiva

Podsećamo, veoma je važno ishranu prilagoditi određenom godišnjem dobu jer na taj način čuvamo zdravlje i delujemo preventivno na nastanak nekih zdravstvenih problema.

Poznato je da neke bolesti imaju sezonski karakter. Tako na primer, zna se da se gastritis i čir češće javljaju na jesen i u proleće. Za razliku od letnjeg perioda kada su uglavnom zastupljene crevne infekcije, jesen i zima su nekako "rezervisane" za respiratorne infekcije. Sa dolaskom hladnog vremena podložniji smo prehladama a počinju i problemi sa lokomotornim sistemom. Javlja se jutarnja ukočenost i bol u zglobovima.

Kako bismo ublažili ili sprečili ove tegobe, trebalo bi već sada poraditi na imunitetu i pripremiti se za nastupajuću zimu. Pošto u prirodi sve savršeno funkcioniše, svako godišnje doba nam daruje baš one biljke koje su nam potrebne.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.