NIKAKO NE JEDITE KISELI KUPUS AKO IMATE OVE ZDRAVSTVENE TEGOBE: Nimalo nije naivno, uslediće POGORŠANJE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram

UPOZORENJE

NIKAKO NE JEDITE KISELI KUPUS AKO IMATE OVE ZDRAVSTVENE TEGOBE: Nimalo nije naivno, uslediće POGORŠANJE

Ne preporučuje se konzumacija...

Objavljeno: 12:37h
  • 229

Kiseli kupus je tradicionalna hrana koju gotovo svi vole da jedu. Ipak, nije jednako dobra za svakoga, upravo zbog načina obrade ovog povrća, zbog čega je potrebno uzeti u obzir i negativne efekte konzumiranja kupusa.

Za ukiseljen kupus se koristi velika količina soli, a to nije zdravo, pogotovo što se posle jela pije velika količina vode. Kada se u organizam unosi velika količina soli osoba može da oboli od povećanja krvnog pritiska, so u organizmu postaje opterećenje za bubrege, taloži se u zglobovima i krvnim sudovima.

Zbog soli, višak tečnosti se zadržava i teško izbacuje, a so remeti odnos kalijuma i natrijuma, pa utiče na grčenje mišića pogotovo oko vrata i kičme. Ako se već konzumira kiseli kupus, trebalo bi potpuno izbaciti so iz drugih namirnica i obroka.

Nemir u rukama i nogama često se javlja kao posledica neravnoteže kalijuma i natrijuma, koje donosi previše soli. So se sa kiselog kupusa ne uklanja potpuno čak ni pranjem listova pre upotrebe. Dakle, sa kiselim kupusom, koji je bez sumnje ukusan, treba biti oprezan pogotovo ukoliko imate probem sa bubrezima ili visokim krvnim pritiskom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media