LJUDIMA KOJI SU PRELEŽALI KORONU SE DEŠAVA NEŠTO ČUDNO! Frizeri sve češće prijavljuju ove slučajeve
Farbanje kose, Foto: Profimedia

neverovatno

LJUDIMA KOJI SU PRELEŽALI KORONU SE DEŠAVA NEŠTO ČUDNO! Frizeri sve češće prijavljuju ove slučajeve

"Ovo nije izolovan incident i zato je testiranje u mom salonu obavezno", kaže Gemmina frizerka Stacei Klein

Objavljeno:

Frizeri širom Velike Britanije počeli su da izveštavaju da neki od njihovih klijenata, koji su se oporavili od COVID-19, sada imaju nove, ozbiljne alergijske reakcije, poput osipa i opekotina nakon farbanja kose.

Kako prenosi BBC, naučnici sa Imperial College London istražuju da li i kako bolest, odnosno koronavirus, može reprogramirati naš imunološki sistem.

Britansko udruženje, koje zastupa frizere i kozmetičare, upozorava sve zaposlene u ovim profesijama na obavezu da sprovedu dodatne epikutane testove (tzv. Patch test) kako bi se izbegli mogući sudski postupci. Epikutani test se koristi za dokazivanje kasne reakcije preosetljivosti na kontaktne alergene - alergeni se nanose na kožu leđa, a test se očitava nakon 48 i 72 sata.

Iako već deset godina koristi istu boju kose, Gemma, koja je prevazišla covid-19, imala je reakciju na tzv. patch test. Iz njenog frizerskog salona kažu da su četiri njihove klijentkinje već imale isti problem otkako su počele da sprovode pomenuta alergološka ispitivanja.

"Dan nakon testa osetila sam kako mi peče koža iza uha, a kako je vreme prolazilo, stvari su se samo pogoršavale ... doslovno sam izgubila slojeve kože", rekla je Gemma.

"Ovo nije izolovan incident i zato je testiranje u mom salonu obavezno", kaže Gemmina frizerka Stacei Klein.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.