GODINU DANA ŽIVEO SAMO NA KROMPIRU, SKINUO ČAK 53 KG: Svi mu se KRSTE, ali NUTRICIONISTKINJA je rekla SVOJE!
Krompir, Foto: Espreso.co.rs

KAKAV LIK

GODINU DANA ŽIVEO SAMO NA KROMPIRU, SKINUO ČAK 53 KG: Svi mu se KRSTE, ali NUTRICIONISTKINJA je rekla SVOJE!

Međutim, Endru Tejlor iz Australije je 2016. godine, tokom čitave godine jeo samo i isključivo krompir i za to vreme je uspeo da smrša 53 kilograma

Objavljeno: 21:23h

Krompir je namirnica koju Srbi obožavaju i spremaju na različite načine, ali poslednjih godina je malo-pomalo proglašavan "lošom", tj. namirnicom koja goji.

Međutim, Endru Tejlor iz Australije je 2016. godine, tokom čitave godine jeo samo i isključivo krompir i za to vreme je uspeo da smrša 53 kilograma!

Njegova ishrana sastojala se samo od slatkog i belog krompira, kojima je dodavao razne načine, kako bi ukus bio barem malo različiti. Ponekad bi eventualno dodao sojino mleko ili paradajz sos, pored biljaka i začina.

Endru je takođe uzimao suplemente kako bi uneo sve neophodne vitamine jer, jasno je da nije zdravo jesti samo jednu namirnicu, koliko god ona bila zdrava sama po sebi.

Uprkos tome što je bio na ovoj vrlo specifičnoj i restriktivnoj dijeti, Endru kaže da je bio pun energije i da je ozbiljno smršao.

Tokom godine je četiri puta vadio krv i radio rezultate, kako bi proverio da li je sve u redu – i rezultati su bili dobri.

"Ako treba da izaberete samo jednu namirnicu, ako ste vi jedna od osoba koju šalju na Mars, izaberite krompire", rekao je tada Australijanac.

Endruov izgled se drastično promenio tokom trajanja ove dijete, a on sada jede raznovrsnije namirnice, pa se često na Instagramu može videti kako uživa u voću, povrću, mahunarkama...

Kao što smo pomenuli, krompir je ponekad na "listi loših", ali nutricionistkinja Miona Hanter kaže da su iznenađujuće bogati vitaminima i mineralima.

Ipak, ističe da konzumiranje samo ove namirnice nije dobro jer su telu potrebni razni nutrijenti za dobro zdravlje.

"Telu je potrebno 40 nutrijenata da bi funkcionisalo, poput vitamina A, E, K, kalcijuma, esencijalnih masnih kiselina, proteina, vlakana... Nijedna namirnica ne sadrži sve to, zato je važno jesti raznoliku hranu", poručila je.

Bonus video:

01:24

KLINAC BEZ PROBLEMA OBARA STARIJE OD SEBE! Prirodan talenat za sumo rvanje (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.