IMATE PROBLEMA SA INSEKTIMA U DOMU? Nudimo vam efikasno rešenje, OBAVEZNO posadite jednu od ovih biljaka!
Bosiljak, Foto: Printscreen

najefikasnije rešenje

IMATE PROBLEMA SA INSEKTIMA U DOMU? Nudimo vam efikasno rešenje, OBAVEZNO posadite jednu od ovih biljaka!

Baštovanka Evi Lejn ističe da paukovi ne podnose biljke koje imaju jak miris

Objavljeno:

Sa nešto hladnijim jesenjim danima koji slede, možemo očekivati i veći broj insekata, posebno paukova, koji bi da uđu unutra. Dok u letnjim danima insekti nemaju potrebu da ulaze jer je napolju toplu, kraj leta i početak jeseni će ih "poterati" u naše domove.

Da se ne biste mnogo "jurili" sa insektima po kući, možete da posadite neke od ovih mirisnih biljaka, koje će ih zadržati napolju.

Baštovanka Evi Lejn ističe da paukovi ne podnose biljke koje imaju jak miris, a koje s druge strane, ljudima veoma lepo mirišu.

Nana

Paukovi ne vole miris nane, ali ono što je važno istaći, ne treba posadite nanu na svakom koraku da bi imala efekta. Možete i da uzmete nekoliko listića ove biljke, ubacite u bočicu sa raspršivačem, a nakon što malo odstoji, tom vodom isprskajte oko ulaznih vrata i prozora.

Bosiljak

Ne samo što će vam biti na raspolaganju kada vam zatreba kao začin nekom jelu, već će i držati insekte podalje od vas. I ne samo paukove, već i mrave, muve i komarce.

Baštovanka Lejn ističe da bosiljku treba četiri-pet sati direktne sunčeve setlosti dnevno, pa je idealno da ga stavite pored prozora.

Ruzmarin

Još jedna zdrava biljka koja se često koristi kao začin, a koja je sjajna za održavanje u kućnim uslovima. Naime, ona nije otporna na hladnoću, pa joj kućni uslovi prijaju, zato je stavite na neko toplo mesto.

Lavanda

Iako miris lavande deluje veoma opuštajuće na ljude, paukovima se baš i ne dopada. Možete da držite u saksiji ili da poneku grančicu lavande rasporedite na različita mesta u kući.

Hrizantema

Baštovanka kaže da hrizanteme sadrže buhač, veoma čest sastojak prirodnih repelenata. Zbog ovog sastojka hrizanteme će vašu kuću "braniti" od mrava, vaši, paukova, bubašvama, stenica...

Neven

Lejn kaže da postoji razlog zašto baštovani često sade neven u blizini povrća – jer su sjajan repelent za paukove i puževe, tako da je korist višestruka.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.