4 SIGNALA KOJA UKAZUJU DA VAM JE TELO PREPUNO TOKSINA: Pripisuje se starenju, a posve je POGREŠNO
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

4 SIGNALA KOJA UKAZUJU DA VAM JE TELO PREPUNO TOKSINA: Pripisuje se starenju, a posve je POGREŠNO

Ako čitaš ovaj tekst možda imaš blagi osećaj da nešto nije kako bi trebalo biti. Možda se ne osećaš tako dobro kao nekada ili hrana koja je zadovoljavala tvoje telo i punila ga energijom sada čini upravo suprotno

Objavljeno:
  • 1

Mnogi to pripisuju samo starenju, ali naše telo funkcioniše predobro da bi nam počelo davati do znanja da nešto nije u redu. Tek kada prestanemo slušati "šapate" našeg tela mogu se javiti pravi problemi.

Uravnoteženost je temelj svih nivoa našeg zdravlja. Naše je telo poput instrumenta koji svira – sve se temelji na balansu. Dnevni okidači stresa poput toksina, nepravilne prehrane, nedovoljnog spavanja i negativnog stava prema poslu ili osobama nam stoje na putu u postizanju ravnoteže i bacaju nas u toksični vrtlog. Bitno je povezati se s našim telom kako bi bili u stanju čuti njegove znakove.

Evo nekoliko pokazatelja da u našem organizmu ima dosta toksina koje možeš početi slušati već danas:

Često te muči nadutost

Naša tela trebaju izbaciti otpad svaki dan. To uključuje pražnjenje creva barem jednom dnevno. Ako ne otpuštaš otpad iz svog tela, toksini se vraćaju u krvotok i mogu napraviti "haos".

Savet: Ako imaš problema sa stolicom pokušaj piti više vode, vežbati, uzimati neki kvalitetni probiotik ili biljni čaj.

Imaš loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što ti kvari večernji sastanak, on može ukazati i na to da si puna toksina. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju mirise. Takođe, naslućuje kako tvoja jetra i creva imaju problem s eliminacijom toksina.

Savet: Počni koristiti čistač za jezik kako bi eliminisala bakterije koje prekrivaju tvoj jezik. Uzimaj sveže začinsko bilje poput peršina ili korijandera koji su fantastični za detoksikaciju jetre.

Smetaju ti mirisi

Ako imaš snažne reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda ti to uzrokuju toksini u tvojem telu. Često postajemo preosetljivi na vanjske mirise ako naša jetra ima problem s eliminisanjem različitih toksina iz našeg tela. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, naša tela i mirisi postaju izoštreni i mogu izazvati reakcije poput glavobolje i mučnine.

Savet: Pomozi svojoj jetri začinskim biljem poput mlečnog čička i maslačkovog korena koje možeš konzumirati u obliku čaja.

Višak kilograma se jednostavno ne topi

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. ‘Poludeli’ hormoni, nepravilna prehrana, a već pogađaš, toksini su jedan od njih. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim telima pohranjuju masnim stanicama. Kada je telo njima preopterećeno može biti nemoguće odbaciti tu dodatnu težinu.

Savet: Ključno je pobrinuti se da telo na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost tela da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je izrazito važno. Odaberi čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrini se da se dobro oznojiš, obaviš veliku nuždu, hidratizuješ i kvalitetno dišeš svaki dan.

(Espreso/ Miss7Zdrava)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media