MNOGI PRAVE TU GREŠKU POSLE TUŠIRANJA: Nisu ni svesni POSLEDICA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

menjajte navike

MNOGI PRAVE TU GREŠKU POSLE TUŠIRANJA: Nisu ni svesni POSLEDICA!

Obavezno se mažite kremom za tijelo, ali pazite da to bude u određeno vrijeme kako biste koži pružili najbolju njegu

Objavljeno: 18:16h

Nezavisno oo godišnjeg doba kožu treba negovati i čuvati - leti od previše sunca zaštitnim faktorima, a zimi od niskih temperatura i isušivanja dobrim hidratantnim kremama.

Dermatolozi savetuju da se jednom dnevno obavezno nanosi losion ili mleko za telo, a otkrili su i kada tačno treba to raditi. Kao najveću, ali i najčešću grešku koju ljudi rade kada je u pitanju koža, dermatolozi navode nanošenja hidratantne kreme - u pogrešno vreme.

Ruke, Krema za ruke, Koža, Nega
foto: Profimedia

Mnogi izađu iz kade, obrišu se peškirom i brzo uskoče u pidžamu ili ogrtač, a mazanje ostavljaju za kasnije, često za trenutak pre odlaska na spavanje. Dermatolozi kažu kako je to potpuno pogrešno i kako se koža na taj način baš i ne neguje.

Kako tvrde iz Američke akademije za dermatologiju, trebalo bi se, nakon tuširanja, lagano tapkati peškirom - ne trljati - i onda odmah naneti kremu, u roku od tri minuta. Koža je tada još blago vlažna, a krema će joj pružiti veštačku barijeru koja će sprečiti gubitak te vlažnosti, ali i stvaranje bakterija i virusa, prenosi The List.

(Espreso / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.