KOLIKO VREMENA PROVODITE POD TUŠEM? Stručnjaci otkrili da li je 5 MINUTA DOVOLJNO
Tuširanje, Foto: Profimedia

vodite računa

KOLIKO VREMENA PROVODITE POD TUŠEM? Stručnjaci otkrili da li je 5 MINUTA DOVOLJNO

Odlučite se umesto za mlaki tuš jer hladna voda pomaže za fizičko i psihičko zdravlje”, zaključili su

Objavljeno:

Iako neki vole da se tuširaju satima i uživaju u osećaju tople vode na koži, postoje oni koji vole kratke tuševe i jedva čekaju da izađu iz kade. Međutim, ako vaše tuširanje traje kraće od pet minuta, ne perete se dovoljno, tvrde stručnjaci.

"Tuširanje kraće od pet minuta nije dovoljno dugo za čišćenje vašeg tela i može uzrokovati bakterijske ili gljivične infekcije”, objašnjavaju stručnjaci te dodaju kako su nedavna istraživanja pokazala kako se većina ljudi ne tušira svakodnevno.

Kako prenosi Daily Star, za pravilno tuširanje potrebno je oko 8 do 10 minuta, što je obično dovoljno za čišćenje i hidrataciju kože. Takođr je otkriveno da predugo tuširanje može koži oduzeti njena rodna ulja i uzrokovati sušenje.

Osim dužine tuširanja, stručnjaci kažu kako je važno prati svako područje tela, a za pravilnu higijenu preporučuju redovno pranje svakog dela pod tušem kako bi se sprečile klice, uz napomenu da, ako se stopala ne čiste pravilno, može doći do gljivičnih infekcija.

I ne samo to, vrući tuševi mogli bi da nanesu više štete nego koristi. "

Izbegavajte tuširanje u prevrućoj vodi, jer to može dovesti do suve kože i upala. Odlučite se umesto za mlaki tuš jer hladna voda pomaže za fizičko i psihičko zdravlje”, zaključili su.

Bonus video:

01:36

Atili iz Subotice potrebna pomoć da sagradi dom koji je izgoreo u požaru

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.