NEVEROVATNA DIJETA JELENE DOKIĆ: Imala je 120 kilograma, a posle 18 meseci izgleda kao MILION DOLARA!
Jelena Dokić, Foto: Printscreen/Instagram, Profimedia

srpska teniserka

NEVEROVATNA DIJETA JELENE DOKIĆ: Imala je 120 kilograma, a posle 18 meseci izgleda kao MILION DOLARA!

Jelena Dokić bila je “čudo od deteta”, teniska zvezda, a dok je Srbija navijala za nju, ona je trpela strašnu torturu od svog oca

Objavljeno: 17:48h

Teniserka Jelena Dokić je u nekom momentu imala čak 120 kilograma. Svoju borbu za zdravo telo dokumentovala je i na mrežama, ali konačni rezultat je sve iznenadio - Jelena je za samo 18 meseci uspela da skine više od 50kg. Zato ne čudi što su svi bili znatiželjni da saznaju kakvu je to dijetu držala.

Jelena Dokić bila je “čudo od deteta”, teniska zvezda, a dok je Srbija navijala za nju, ona je trpela strašnu torturu od svog oca. Danas živi u Australiji, a pre dve godine uzdrmala je svet svojom biografijom „Nesalomiva“, u kojoj je detaljno opisala kroz kakvo je porodično nasilje prolazila, a posebna poglavlja posvetila je borbi sa depresijom i kilogramima. Iz obe je izašla kao pobednica.

Jelena Dokić
foto: Print Screen Youtube

Pre više od dve godine, Jelena je donela odluku da se konačno obračuna s gojaznošću, jer je u nekom momentu dostigla 120 kilograma. Danas ponosno kači svoje “pre i posle” fotke, a u međuvremenu su njeni pratioci mogli da prate napredak.

“Moja motivacija je zaista veoma lična. Želela sam da budem u formi, da budem zdrava i srećna jer sam dugo bila nesrećna zbog kilograma”, rekla je Jelena.

U svom poduhvatu se oslanjala na program Dženi Krejg, koji se sastoji od šest obroka dnevno, pri čemu se jelovnik pravi u skladu sa afinitetima i životnim stilom osobe koja želi da smrša. Fora je u tome da se jede omiljena hrana, ali u njenim zdravijim varijantama. Na meniju je oko 70 jela i veoma se vodi računa o količini svakog obroka i njegovoj kalorijskom vrednosti.

Ubrzo su mediji objavili i primer dnevnog jelovnika Jelene Dokić:

DORUČAK: hleb sa mocarelom, paradajzom, bosiljkom i bademima i kafa.

UŽINA: jagode i grožđe

RUČAK: mediteranski omlet sa lukom i sirom, koji je na sajtu Dženi Krejg predstavljen kao mediteranski omlet Jelene Dokić i za koji se nudi recept.

Za omlet vam je potrebno: šolja listova spanaća, ¼ crvenog luka iseckanog na kocke, 4 isečena čeri paradajza, ¼ iseckane crvene paprike, 20 g drobljene fete sa malim procentom mlečne masti, 1 kašika svežeg seckanog bosiljka, 1 kašika sveđeg seckanog peršuna, balzamiko sirće, mlevena paprika. Priprema: napravite salatu od listova spanaća, crevnog luka, paradajza, paprike, fete sira, bosiljka i peršuna. Stavite sastojke u činiju i prelijte balzamiko sirćetom i mlevenom paprikom. Zagrejte omlet i luk prema uputstvima. Servirajte uz salatu.

UŽINA: čokoladni puding (80g | 165 cal | 690kJ).

VEČERA: supa od povrća. Jelena je na Instagramu otkrila da obožava domaću supu: “U supi su samo pileća prsa, govedina, šargarepa, brokoli, celer, paradajz i peršun. Samo dodajte vodu i ostavite da se lagano kuva četiri sata. Neverovatno i tako zdravo!”

UŽINA: miks kikirikija i nudli (30g | 165 cal | 690kJ).

Uz to je i ponovo počela redovno da vežba, vratila se čak rekreativno i na teniski teren, a paralelno s fizičkim, bavila se i svojim mentalnim zdravljem.

“Da li si dobro? To je pitanje koje treba da postavljamo svakog dana. Dugo sam se borila s depresijom, anksioznošću i posttraumatskim sindromom i ove godine biće 15 godina otkad sam skoro oduzela sebi život. Želela sam da okončam sve i da više ne osećam bol, traumu i očaj. Zato iz prve ruke znam koliko je to pitanje značajno… Da li si ok? – to su tri jednostavne reči koje imaju moć da promene nekome život”, napisala je nedavno, na Instagramu.

Više nema problem i sama da podeli kad se ne oseća dobro i trudi se da i druge motiviše da rade na sebi. Ali, komentari da se opet “ubucila” – više ne mogu da je bace u depresiju.

(Espreso / Zadovoljna.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.