DA LI STE ZNALI DA JE SUNĐER OZBILJNA PRETNJA VAŠEM ZDRAVLJU? Uz TRIK od 90 sekundi bićete BEZ BRIGE
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

DA LI STE ZNALI DA JE SUNĐER OZBILJNA PRETNJA VAŠEM ZDRAVLJU? Uz TRIK od 90 sekundi bićete BEZ BRIGE

Čak i kada mislite da je sunđer čist, on sadrži mnogo mikroorganizama koji mogu ugroziti vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice

Objavljeno: 20:46h

Mnogi ljudi koriste sunđere za pranje sudova za čišćenje tanjira, lonaca, pribora za jelo, ali i raznih površina u kući - od tanjira na šporetu, preko polica u frižideru do kuhinjskih ormara ili sličnih mesta.

Studija objavljena u časopisu Scientific Reports 2017. pokazala je da sunđer za pranje sudova širi miliona bakterija po kući, piše zadovoljna.hr.

Čak i kada mislite da je sunđer čist, on sadrži mnogo mikroorganizama koji mogu ugroziti vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice.

Studija objavljena u Journal of Environmental Health pokazala je da se većina – čak 99 odsto bakterija može ukloniti iz sunđera ako je stavimo u mikrotalasnu na 90 sekundi punom snagom.

Šta treba uraditi?

Sunđer
foto: Profimedia

1. U mikrotalasnoj pećnici koristite samo sunđere bez metala.

2. Sunđer mora biti mokar. Dobro ga skvasite pre nego što ga stavite u mikrotalasnu.

3. Stavljanjem mokrog sunđera na 90 sekundi pri punoj snazi ukloniće se 99 posto bakterija, uključujući E.coli, pokazala je studija objavljena u Journal of Environmental Health.

4. Pažljivo izvadite sunđer iz mikrotalasne pećnice i ostavite ga da se ohladi pre upotrebe jer će biti jako vruć i može izazvati opekotine.

(Espreso/Zadovojna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.