UZMITE OVU NAMIRNICU PRE SPAVANJA I SUTRA NEĆETE BITI MAMURNI: Ima neverovatno DEJSTVO, ali to nije SVE
Foto: Thinkstock

vrlo je popularna

UZMITE OVU NAMIRNICU PRE SPAVANJA I SUTRA NEĆETE BITI MAMURNI: Ima neverovatno DEJSTVO, ali to nije SVE

Izbegnite celodnevno ležanje u krevetu, glavobolju i mučninu - nakon izlaska pojedite ovu namirnicu iz frižidera

Objavljeno: 16:27h

Kiseli su krastavci mnogima jedna od najdražih zimnica, a osim što su ukusni, bogati su izvor minerala, sadrže proteine, vlakna i vitamine poput vitamina C, A, B-6 i B-12. Uz to, krastavci su puni vode i imaju vrlo malo masnoća, pa ih se može jesti bez straha od gomilanja neželjenih kilograma, a neki ih jedu i u potrazi za načinima lečenja određenih bolesti i stanja - jer iako možda mislite da su samo voda, so i začini, u nekim su slučajevima kiseli krastavci i lekoviti:

1. Mamurluk

Svetski stručnjak u sudnici zbog revolucionarnog preparata za visok krvni šećer! Ne osećate se dobro jer ste previše popili? Pre spavanja pojedite dva velika kisela krastavca i ujutro nećete imati problem s mamurlukom jer kiselina 'razbija' alkohol.

2. Mršavljenje

Prema Japanskim istraživanjima, svakodnevna konzumacija octa iz kiselih krastavaca pomaže u smanjenju telesne težine.

3. Mišićni grčevi

Druga je studija pokazala da konzumiranje kiselih krastavaca i njihovog 'soka' smanjuje grčenje mišića nakon fizičke aktivnosti.

4. Želja za slatkim

Kiseli krastavci
foto: Profimedia

Ne samo da su niskokalorični, već zbog octa kiseli krastavci sprečavaju i 'želju za slatkim'. 5. Vitamini i antioksidansi

Kiseli su krastavci bogati antioksidansima i C i E vitaminima, koji čine vitaminski koktel i snažan imunološki modulator, pokazalo je istraživanje koje je proveo časopis Cosmopolitan, pa štite od gripe i prehlade.

6. Gubitak krvi

Izvrstan su izvor i vitamina K odgovornog za zgrušavanje krvi, a samo jedan kiseli krastavac sadrži čak 15 posto preporučene dnevne doze, piše portal Tips & Tricks.

(Espreso/ Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.