DRŽITE NOGE U LAVORU 15 MINUTA: Bićete preporođeni ako uradite OVO!
Nega, Foto: Profimedia

efikasno

DRŽITE NOGE U LAVORU 15 MINUTA: Bićete preporođeni ako uradite OVO!

Mogu biti vrlo bolni i uporni, a potrebno je određeno vreme kako bi nestali

Objavljeno: 18:23h

Žuljevi uglavnom nastaju kao posledica nošenja neadekvatne obuće.

Mogu biti vrlo bolni i uporni, a potrebno je određeno vreme kako bi nestali.

Najbolje je da izbegavate nošenje obuće koja vas iritira, a postoje neki načini da sebi olakšate bol ukoliko mučite muku sa njima.

Držite stopala u vrućoj vodi

Nakon stresnog i užurbanog radnog dana, stopala će vam biti zahvalna ako ih umočite u lavor s toplom vodom i dodatkom gorke soli. Stavite noge u vodu do zglobova i ostavite ih u vodi 15 minuta.

Gorka so je bogata magnezijumom koji je poznat kao važan mineral i odgovoran je za oko 300 biohemijskih reakcija u telu, od ravnoteže nivoa šećera u krvi, sinteze DNK, do opuštanja mišića, ublažavanja grčeva i kožnih upala.

Nosite uložak za žuljeve tokom noći

Ulošci za žuljeve će držati prste razdvojenim, zbog čega će se smanjiti pritisak, a samim tim i bol. Najbolje je da ove uloške nosite tokom noći, dok spavate kako bi žuljevi najbrže nestali i kako biste se rešili bola.

Masirajte stopala maslinovim uljem

Masaža stopala jednom ili dva puta na dan je dobra za održavanje fleksibilnosti na nožnim prstima. Stopala i prste masirajte 15 minuta maslinovim uljem. Bitno je da to radite dok je ulje toplo. Na taj način ćete doprineti i boljoj cirkulaciji u prstima, zbog čega će se bol smanjiti.

Bonus video:

03:01

UROŠU SE ŽIVOT PROMENIO U TRENUTKU: Dve godine ima RAK PANKREASA bez ijednog simptoma, mora da se izleči jer čeka da postane OTAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.