NEVEROVATNO: Jedan prirodni proizvod štiti vas od strašnih OPEKOTINA, ali to nije SVE!
Foto: Profimedia

DA LI STE ZNALI

NEVEROVATNO: Jedan prirodni proizvod štiti vas od strašnih OPEKOTINA, ali to nije SVE!

Što se tiče umirujućih učinaka opekotina od sunca, arganova protuupalna svojstva čine ga vrhunskim tretmanom za popravak kožne barijere, a studija na životinjama pokazala je da bi se primenom arganovog ulja mogao ubrzati zaceljivanje rana kod opekotina drugog stepena

Objavljeno:

Koja su najbolje rešenja za opekotine od sunca? Većina ljudi koristi aloe veru ili jogurt, ipak su to neki od najstarijih metoda. Ali, jeste li znali da je arganovo ulje odlično rešenje za ublažavanje opekotina?

Bogato masnim kiselinama i antioksidansima, arganovo ulje učinkovita je maska za omekšavanje kose, nežno sredstvo za čišćenje, a ali je i izvrstan izbor za oporavak od opekotina od sunca, kako piše MindBodyGreen.

Ispostavilo se da se arganovo ulje vekovaima koristi za sprečavanje oštećenja od sunca, zahvaljujući svom antioksidativnom delovanju. Jedno je istraživanje čak otkrilo da arganovo ulje štiti od UV oštećenja i hiperpigmentacije. To nije zamena za odgovarajuću kremu za sunčanje, ali vredi spomenuti njegove učinke u borbi protiv UV zraka.

Što se tiče umirujućih učinaka opekotina od sunca, arganova protuupalna svojstva čine ga vrhunskim tretmanom za popravak kožne barijere, a studija na životinjama pokazala je da bi se primenom arganovog ulja mogao ubrzati zaceljivanje rana kod opekotina drugog stepena. Da ne spominjemo, ulje je takođe puno masnih kiselina koje mogu pomoći u povećanju nivoa vlage u koži, što je posebno korisno kada se opekotine od sunca počnu ljuštiti.

Kako ga koristiti?

Dermatolog Whitney Bowe objasnila je da je kod tretmana s arganovim uljem važno prvo odabrati pravo 100% arganovo ulje. Takođe biste trebali znati da arganovo ulje ne deluje na sveže opekline. Ulje je okluzivno, što znači da može zarobiti svu toplinu u vašoj koži i zapravo pogoršati opekline od sunca. Kao što Bowe pojašnjava, trebali biste pokušati izbeći sva ulja ili bilo što teško masno dok se ne ohladi na dodir. Kad se opekotina potpuno ohladi, tada je argan odličan lek.

(Espreso/ 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.