DA LI VAS MUČE PODOČNJACI? Ako je tako, postoje 4 NAČINA da REŠITE PROBLEM!
Podočnjaci, Foto: Profimedia

savet

DA LI VAS MUČE PODOČNJACI? Ako je tako, postoje 4 NAČINA da REŠITE PROBLEM!

Spavanje na dva jastuka

Objavljeno:

Nemali je broj ljudi koji muku muči sa podočnjacima i smatraju da je jedini način da ih se reše uz pomoć korektora ili redovnim korišćenjem krema za područje ispod očiju, ali zapravo postoji još četiri trika koja daju sjajne rezultate.

Spavanje na dva jastuka

Podočnjaci su, uglavno, indikator manjka sna, ali česta je pojava istih i kada smo potpuno naspavani. Međutim, ukoliko spavamo na dva jastuka, a ne na jednom, naša glava će biti u položaju koji sprečava zadržavanje vode u donjim kapcima.

Kapi za nos

Pored nedostatka sna, podočnjaci nastaju i zbog začepljenja nosa. Sprejem ili kapima za nos se može rešiti ovaj problem, premda treba konsultovati stručno lice kako ne bi došlo do oštećenja nosne šupljine zbog prekomerenog korišćenja ovih supstanci.

Zeleni čaj i losos

Osim što utiče na ceo organizam, hrana koju unosimo odražava se i na podočnjake. Stručnjaci savetuju da se kafa zameni zelenim čajem, kao i da se u redovnu ishranu unese losos jer to povoljno utiče na sprečavanje pojave podočnjaka.

Krastavac

Na smanjenje napetosti oko očiju utiče i krastavac jer u sebi sadrži 95% vode, zbog čega deluje na skupljanje krvnih sudova. Sve što treba učiniti je iseći dva koluta krastavca i položiti ih ispod očiju.

Bonus video:

02:09

NAJBOLJI NAČIN DA SE ZAŠTITITE OD KRPELJA: Samo par kapi ulja tera bube i napasti DALEKO od vas

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.