Ako uočite CISTU NA RUCI, znamo kako da je se rešite, ali i koji je UZROK NASTANKA
Cista na ruci, Foto: novi.ba

važno!

Ako uočite CISTU NA RUCI, znamo kako da je se rešite, ali i koji je UZROK NASTANKA

Reč je o dobroćudnoj cisti koja obično ne uzrokuje probleme, ali ponekad može aktivirati druge simptome ili biti znak ranog artritisa

Objavljeno:

Ganglion ili higrom (u narodu znan i kao mrtva kost) je cista koja nastaje od tkiva koje oblaže zglobove i tetive. Najčešće se pojavljuje na zglobu ruke, ali se može stvoriti i na drugim mestima, na kolenima, skočnim zglobovima ili stopalima.

Reč je o dobroćudnoj cisti koja obično ne uzrokuje probleme, ali ponekad može aktivirati druge simptome ili biti znak ranog artritisa. Da biste je se rešili bez operacije, pokušajte s ovom prirodnom metodom.

Uzmite biljku "ranjenik" (debela koka) skinite opnu sa liske i lisku stavite na to. Zamotajte najlonskom folijom, i preko toga svežite npr. krpicom da ne spadne, tako ostavite preko noći. Sutradan skinite.

Ako je u pitanju bila vodena cista ranjenik će izazvati "pucanje". Posle skidanja je moguće da osetite blagi svrab koji će brzo proći. Ipak, slično cisti izgleda i masno tkivo, pa ukoliko je o tome reč pokušajte s ovom metodom.

Masno tkivo skida se oblogama od lista bokvice. Sedam dana pre spavanja se stavi po list na izraslinu, prekrijte sa malo vate i zalepite lepljivom trakom. Masno tkivo bi trebalo brzo nestati.

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.