LUDILO! Najpoznatija američka kuvarica STAVILA 1 STVAR u pire krompir, a ukus je neverovatan
Krompir, Foto: Printscreen

divno

LUDILO! Najpoznatija američka kuvarica STAVILA 1 STVAR u pire krompir, a ukus je neverovatan

Uprkos velikoj količini te aromatične namirnice krompir je sladak, sočan i pun ukusa

Objavljeno:

Džulija Čajld je poznata kao jedna od najvećih kuvarica 20. veka. Među popularnijim receptima Džulije Čajld svakako se ističe onaj za pire krompir u koji ide čak 30 čenova belog luka, a o kojem se i dalje priča u superlativima.

Uprkos velikoj količini te aromatične namirnice krompir je sladak, sočan i pun ukusa.

Sastojci:

1 kg krompira,

250 ml punomasnog mleka 60 ml slatke pavlake od 35% mlečne masti 30 čenova belog luka 8 kašika maslaca 2 kašike brašna šaka naseckanog svežeg peršuna so, biber

Priprema:

Beli luk u kori stavite u vruću vodu i blanširajte oko 2 minute. Ogulite beli luk, pa u tiganj stavite 4 kašike maslaca i dinstajte oko 15 minuta na umerenoj temperaturi. Kada omekša dodajte brašno, promešajte, pa dinstajte još par minuta.

Postepeno dodajte mleko i kuvajte još nekih 3-4 minuta, dok se smesa ne zgusne. Prebacite dobijenu smesu u blender i sameljite dok ne dobijte glatku smesu.

Stavite krompir u vruću i posoljenu vodu da se kuva dok ne omekša. Zatim ocedite vodu, krompir pritisnite kroz cedilo i vratite u lonac. Dodajte mu ostatak maslaca, fil od belog luka, slatku pavlaku, so i biber. Dobro promešajte i kuvajte oko 2 minute.

Na kraju dodajte seckani peršun.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.