NOVINARKA s radošću dočekala POSLEDNJI DAN VEGE IZAZOVA ali joj je ovo NAJTEŽI DAN iz jednog razloga!
Vegetarijanski izazov dan PETI (POSLEDNJI), Foto: Aleksandra Čolić

VEGETARIJANSKI IZAZOV

NOVINARKA s radošću dočekala POSLEDNJI DAN VEGE IZAZOVA ali joj je ovo NAJTEŽI DAN iz jednog razloga!

Došao je i taj dan, poslednji dan mog vegetarijanskog izazova i osećaj je sjajan

Objavljeno: 14:20h
Bojana Petrović

Dragi moji espresovci, danas mi je POSLEDNJI dan vege izazova, ujedno i NAJTEŽI. S obzirom na to da danas ne radim iz kancelarije, vratila sam se svojoj kući, a kao što sam vam već rekla, dolazim iz Vojvodine.

U videu ispod možete videti kratku retrospektivu mog petodnevnog vege izazova:

Iskušenja su na svakom koraku, ali neću posustati. Bore se u meni manijak na meso i želja da izdržim bez istog još danas.

Za doručak sam jela pogaču koju je baka umesila i koja bi mnogo bolje išla uz neku pršutu ili slaninu, ali sam umesto toga jela samo kajmak, što takođe nije loše. Doručkovala sam pre početka posla, dakle oko pola devet, ali je poznato da se u Vojvodini ruča prilično rano tako da sam svoj stomak ponovo obradovala hranom već oko pola jedan.

No, između doručka i ručka sam bila gladna pa sam pojela jednu bananu da zavram glad.

Za današnji ručak je na trpezi trebalo da se nađe moje omiljeno jelo, SARMA, ali sam umesto iste jela samo kiseli kupus i krompir uz naravno, bakinu pogaču. Ne mogu da se žalim, bilo je i to ukusno, ali ukus sarme ništa ne može da zameni.

1 / 2 Foto: Espreso

Inače, ne znam da li ste znali ali Svetski dan vegetarijanstva obeležava se 1. oktobra i slavi se još od 1977. godine. Na taj dan se okupljaju svi vegetarijanci, ali i oni koji prihvataju taj način ishrane.

Toga dana se podsećamo brige za prirodnu sredinu i etičkih, zdravstvenih i humanitarnih dobrobiti vegetarijanskog načina života, i približavamo vrednosti i prednosti vegetarijanstva svima onima koji ih žele ubaciti u svoj način života i ishranu.”

Hm, možda ću razmisliti da tog dana opet budem "vegoš" što bi rekla moja drugarica. Jedan dan je u redu, ali PET dana je, u mom slučaju, bilo sad i nikad više.

Između ručka i večere sam opet kukala kako sam gladna te sam pojela malo voća. Večera je bila skromna, jedno parčence hleba, margarina i sira, a kako bih se malo zasladila, pojela sam i jedan sendvičić sa džemom.

Time se završilo moje današnje jedenje, ali i moj vege izazov. Ne garantujem da u ponoć i minut neću ustati da pojedem malo slaninice. Ne kažu ono za džabe - kad si gladan, nisi sav svoj. :D

Pozdravljam vas i šaljem veliki vege, ili ipak, mesnati pozdrav!

(Espreso/Bojana Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.