NOVINARKA S RADOŠĆU DOČEKUJE PETAK, POSLEDNJI VEGE DAN! Četvrtak je prošao malo drugačije, razlog je POSEBAN!
Vegetarijanski izazov dan ČETVRTI, Foto: Aleksandra Čolić

VEGETARIJANSKI IZAZOV

NOVINARKA S RADOŠĆU DOČEKUJE PETAK, POSLEDNJI VEGE DAN! Četvrtak je prošao malo drugačije, razlog je POSEBAN!

Pretposlednji dan je možda i najlaganije protekao

Objavljeno: 14:21h
Bojana Petrović

Pozdrav, dragi ljudi. Evo nas na četvrtom i pretposlednjem danu mog vege izazova.

Ovaj dan je obeležila akciju koju je ekipa sa našeg portala pokrenula, a radi se o iznenađenju koje smo priredili maloj Milici, devojčici koja živi u vrlo teškim uslovima, i s obzirom na to da joj je danas rođendan, odlučili smo da joj ovaj rođendan učinimo najlepšim do sad. Da ne bih ovde sve otkrivala, na našem portalu možete pročitati i pogledati šta smo to uradili i na koji način smo iznenadili ovog malog heroja.

Pošto je ona iz Bumbarevog Brda, današnji dan je počeo u pola 6 ujutru i pošto sam znala kakva će situacija biti, svoj jutrošnji doručak sam pripremila još sinoć. Radi se o dve tortilje sa malo pavlake i sira. Nije loše za doručak, koji i treba da bude malo obilniji. Moram priznati da me je ovaj obrok prilično dugo držao.

Ručak je bio tek oko pola tri i ceo dan sam u nekoj frci i trci pa nisam imala vremena da razmišljam o gladi. A i kad znaš da činiš lepe stvari i da nekog činiš srećnim, onda zaboraviš i glad i sve ostalo što te muči.

Za ručak sam častila sebe porcijom pomfrita i dvema prolećnim rolnicama prelivenim tartar sosom. Preukusno. I prilično sito.

1 / 3 Foto: Emilija Jovanović

Danas sam za vas izdvojila nekoliko vegetarijanskih citata:

Leonardo da Vinči: "Doći će vreme kada će se ubijanje životinja promatrati istim očima kao i ubistvo čoveka."

Albert Ajnštajn: "Ništa neće toliko pomoći ljudskom zdravlju niti povećati izglede za opstanak života na Zemlji kao prelaz na vegetarijansku ishranu."

Linda Makartni: "Da klanice imaju staklene zidove, svi bi ljudi bili vegetarijanci."

Džordž Bernard Šo: "Životinje su moji prijatelji, a svoje prijatelje ne jedem."

Čarls Darvin: "Činjenica je da najbolji radnici koje sam ikada video, čileanski rudari, žive samo od biljne hrane, tj. samo od mahunarki (pasulj, grašak, soja...)"

Bome, treba razmisliti o ovim citatima. A da se vratim na moju večeru koja je zapravo ista kao sinoć pošto mi je ostalo od jučerašnjeg dana. U pitanju je testo sa povrćem koje je prilično ukusno. Time sam završila svoje današnje jedenje, a i dan. Ustajanje u pola šest zahteva i rano leganje što će danas biti oko 21h.

Odjavljujem se i s radošću dočekujem sutrašnji dan - poslednji dan vege izazova!

Pozdrav i čitamo se!

(Espreso/Bojana Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.