AKO IMATE NEKI OD OVIH PROBLEMA, razlog su VREMENSKE PROMENE!
Nagla promena temperature, vazdušnog vazduha i nivo vlage objašnjavaju migrene, Foto: Profimedia

nije ništa strašno

AKO IMATE NEKI OD OVIH PROBLEMA, razlog su VREMENSKE PROMENE!

Nagla promena temperature, vazdušnog vazduha i nivo vlage objašnjavaju migrene, bolove u zglobovima i promene u pritisku

Objavljeno:

Poznato je da vremenske promene izazivaju mnogo problema, a nekoliko zdravstvenih promena se najviše ispoljavaju u ovom periodu.

Nagla promena temperature, vazdušnog vazduha i nivo vlage objašnjavaju migrene, bolove u zglobovima i promene u pritisku.

Bol u zglobovima je na vrhu liste

Bol u zglobovima - usled velikih promena koje se dešavaju u atmosferi nivo tečnosti koja obavija zglobove se menja i prouzrokuje bol u kostima.

Migrene - usled vetra natiču i stežu se krvni sudovi u centru mozga zaslužnog za nadzor telesnih funkcija što dovodi do teških glavobolja.

Oscilacije pritiska - Nagla promena temperature vazduha dovodi do širenja krvnih sudova i smanjene koncentracije kiseonika. Oscilacije pritiska naročito su opasne po osobe koje su već imale moždani ili srčani udar. Nagli porast gornjeg pritiska povećava rizik od ponovnog infarkta, dok skok donjeg može da izazove šlog. Osobe koje imaju hipertenziju takođe, moraju da povedu računa.

(Espreso/Magazin.novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.