HODANJE POMAŽE DA BRZO SMRŠATE: Treba samo da se pridržavete ovih 5 ZAKONA!
Pet zakona hodanja, Foto: Profimedia

zdrave životne navike

HODANJE POMAŽE DA BRZO SMRŠATE: Treba samo da se pridržavete ovih 5 ZAKONA!

Ukoliko nemate vremena za neke složenije fizičke aktivnosti, posvetite se pešačenju

Objavljeno: 13:55h

Redovno pešačenje je savršen način da budete uvek u dobroj kondiciji i formi, ali i da izgradite zdrav organizam i ubrzate proces mršavljenja. Hodanje je savršena opcija za vac ukoliko vas stil života drži “okovanima” za fotelju i automobil.

Osim što pomaže u sagorevanju kalorija, hodanje je odličan način za smanjenje stresa. A uz manje stresa lakše mršavimo.

Ovih 5 zakona se morate pridržavati ukoliko želite da smršate hodajući:

Dosegnite 15.000 koraka dnevno i toliko koraka napravite baš svaki dan. Možda vam se ta brojka čini prevelika, ali u tu brojku ulazi baš svaki korak koji napravite od trenutka kada ustanete iz kreveta. Udvostručavanje broja koraka preko noći neće opteretiti telo niti povećati mogućnost povreda, kao kod vežbanja u teretani.

Pešačite tri puta dnevno po 20 minuta jer će vam to pomoći da dosegnete željeni broj koraka i smršate. Ako hodate 15 minuta posle svakog obroka imaćete bolju ravnotežu šećera u krvi. To znači da će vas hodanje posle ručka spasiti od uobičajene popodnevne letargije posle jela.

Hodajte uzbrdo tri puta nedeljno, što uključuje i hodanje po stepenicama, pomaže u izgradnji mišića i ubrzava metabolizam. Na taj način ćete sagoreti više kalorija čak i kada sedite za radnim stolom.

Hodajte tako da u jednominutnim intervalim ubrzate ritam hodanja i tako ćete povećati broj otkucaja srca, a to će sagoreti više kalorija. Nakon što uključite jednominutne intervale u rutinu hodanja, postepeno počnite i sa povećavanjem ritma i trajanja intervala.

Mršavljenje hodanjem ne podrazumijeva samo hodanje. Pravite pauze u kojima ćete napraviti 15 do 20 čučnjeva, sklekove oslanjajući se na klupu ili radite duboke raskorake. Sve te vežbe ubrzavaju otkucaje srca, pomažu u izgradnji mišića i tako vam hodanje neće postati dosadno.

(Espreso.co.rs/Magazin.Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.