SVEJEDNO JE DA LI ĆETE SE IZNERVIRATI ILI POJESTI DUPLI HAMBURGER: Naučnici tvrde da STRES goji i nabija KALORIJE!
Oni su proučavali odnos između stresnih događaja i promena telesne težine i otkrila da odnos nije bio tako pozitivan., Foto: Profimedia

čuvajte svoje zdravlje

SVEJEDNO JE DA LI ĆETE SE IZNERVIRATI ILI POJESTI DUPLI HAMBURGER: Naučnici tvrde da STRES goji i nabija KALORIJE!

Novac, posao i porodične obaveze su glavni razlozi zašto su žene pod stresom, ali i zbog čega dobijaju kilograme

Objavljeno:

Kada smo pod stresom moramo posebno biti zabrinuti za naše kompletno zdravlje, ne samo na mentalno već i na fizičko zdravlje, pokazalo je istraživanje sa Univerziteta Yale. Oni su proučavali odnos između stresnih događaja i promena telesne težine i otkrila da odnos nije bio tako pozitivan.

Stres i anksioznost ne samo da štete ljudskom telu, već doprinose i da se nekontrolirano debljamo i nakupljamo masnoću u telu. Tačnije, stres stvara dodatnih 300 kalorija, isto koliko kalorija sadrži dupli hamburger.

Ovo istraživanje otkrilo je da stresne epizode u životu izazivaju porast nivoa kortizola koji se nalazi u krvi i stvaraju masne naslage u telu.

Ova dodatna masnoća može biti smeštena na nezahvalnim područjima, pogotovo kod žena. Prema istraživanju koje su sproveli ovi stručnjaci, žene koje su pod stresom i konzumiraju visokokaloričnu i masnu hranu različito reaguju na način na koji se suočavaju sa kalorijama, nakupljaju masnoću oko struka.

(Espreso.co.rs/Magazin.Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.