PRAZNIČNO PREJEDANJE JE GOTOVO, VREME JE DA SE VRATIMO U FORMU: Uz ova tri RECEPTA kilogrami će se sami istopiti!
Dijeta, Foto: Profimedia

dijeta

PRAZNIČNO PREJEDANJE JE GOTOVO, VREME JE DA SE VRATIMO U FORMU: Uz ova tri RECEPTA kilogrami će se sami istopiti!

Pored toga što se masne i jake namirnice negativno odražavaju na našu liniju, one mogu loše da utiču i na naše zdravlje

Objavljeno:

Sarma, pečenje, ruska salata, torte, kolači, gazirana pića, alkohol... Nažalost, iako je veoma ukusna i podiže raspoloženje, praznična trpeza ipak uzima svoj danak, tako da nije ni čudo što se većina nas, nakon samo par dana obilatih gozbi, oseća tromo, bezvoljno i bez energije za bilo šta. A što se kilaže tiče, iskreni da budemo, niko se ovih dana ni ne usuđuje da stane na vagu da se izmeri.

Pored toga što se masne i jake namirnice negativno odražavaju na našu liniju, one mogu loše da utiču i na naše zdravlje. Zato je sada pravi trenutak da napravimo mali predah i počnemo da se konzumiramo ona jela koja neće padati toliko teško našem stomaku, a opet će nam omogućiti da unesemo dovoljan broj zdravih kalorija, koje su nam potrebne tokom zime. Prema mišljenju stručnjaka, u ovom periodu godine, kada nam je svima pojačan apetit, trebalo bi da svoju ishranu baziramo pre svega na mleku, jogurtu, sirevima i drugim mlečnim proizvodima, jer ove namirnice pomažu brže sagorevanje masti, a da pritom ne moramo da brojimo svaku kaloriju.

Dijeta
foto: Shuterstock

Zato vam zajedno sa kompanijom Mlekara-Ub i njihovim dr Milk proizvodima donosimo predloge za vrlo ukusne i lagane obroke, koji će vam pomoći da se brzo vratite u top formu, bez odricanja i uživanja u hrani.

VOĆNO-MLEČNI PARFE

Sastojci:

½ šolje dr Milk Top fit sveže obranog sira

½ šolje dr Milk Kiselog mleka

1 šolja seckanog ananasa ili drugog konzerviranog voća po izboru

2 kafene kašičice pšeničnih klica ili žitarica po izboru

Priprema:

U činiji pomešajte dr Milk Top fit sveže obrani sir i dr Milk Kiselog mleka, dodajte pšenične klice ili žitarice i ukrasite voćem.

LAGANA HLADNA ČORBICA

Sastojci:

2 srednja krompira

1 manji karfiol

1 manji koren celera

1 krastavac

1 vezica rotkvica

1 vezica mirođije

1 vezica mladog luka

2 šolje dr Milk Jogurta sa 2,8% mlečne masti

1 kašika maslaca

1 dr Milk Fementisana pavlaka sa 20% mlečne masti

kocka za supu, so, biber

Priprema:

Iseckajte na sitno krompir, karfiol, celer i polovinu mirođije. Obarite povrće u vreloj vodi u koju ste prethodno ubacili kocku. Kada povrće omekša, sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi. Izvadite povrće iz šerpe, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvalo.

U bleder stavite preostalu mirođiju, iseckani mladi luk i dr Milk Jogurt i blago umutite. Potom dodajte bareno povrće, maslac, seckani krastavac i dobro izmiksujte. Polako sipajte vodu u kojoj se kuvalo povrće, dok ne dobijete čorbicu željene gustine.

Posolite i pobiberite po želji i ostavite da se ohladi u frižider. Servirati hladno uz kašiku dr Milk Fementisane pavlake, ukrašeno rotkvicama seckanim na listiće.

ZAPEČENI MAKARONI SA SIROM

Sastojci:

250 grama makarona

3 kašike prezli

1 kašičica maslinovog ulja

1 kašikica aleve paprike

malo maslaca

½ kg zamrznutog spanaća

2 šolje Dr Milk pasterizovanog mleka sa 2,8 % mlečne masti

3 kašike brašna

2 šolje dr Milk Tamnavskog zrelog sira

1 šolja dr Milk sirnog namaza po ukusu

1 šolja dr Milk sitnog sira

1/8 kašičice rendanog muškatnog oraščeta

so, biber

Priprema:

Pristavite vodu za pastu u koju ste sipali 2-3 kašike soli, rernu uključite na 230°C, a dublji pleh premažite maslacem. Spanać pustite da se otopi i dobro ga ocedite. U manjoj činiji pomešajte prezle i alevu papriku sa maslinovim uljem.

U većoj činiji razmutite brašno u pola šolje Dr Milk pasterizovanog mleka. Ostatak mleka sipajte u šerpu i pustite ga da provri, a potom dodajte mleko s brašnom i pažljivo mutite dok se ne zgusne nekih 2-3 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte dr Milk Tamnavski zreli sir i mešajte dok se potpuno ne rastopi u mleku, a potom uz konstantno mešanje polako dodajte dr Milk sitan sir, dr Milk sirni namaz i začine.

Pastu barite u vreloj vodi 4-5 minuta, dok ne omekša, ali ne treba da bude potpuno kuvana. Procedite i dodajte sirnoj smesi, dobro umešajte, a potom polovinu sipajte u pleh. Preko paste rasporedite sloj spanaća, stavite preostalu pastu, a potom pospite prezlama sa alevom paprikom.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite otprilike pola sata, sve dok ne dobije zlatnu boju. Služiti toplo.

(Espreso.co.rs/Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.