OVE SAVETE O NEGOVANJU DEKOLTEA MORATE IMATI U VIDU! Kako da izgledate zategnuto i savršeno u par koraka!
Foto: Profimedia

LEP DEKOLTE

OVE SAVETE O NEGOVANJU DEKOLTEA MORATE IMATI U VIDU! Kako da izgledate zategnuto i savršeno u par koraka!

Većina žena vodi računa o njezi lica i vrata, kako bi spriječile stvaranje bora, ali nerijetko zaboravljanju da njegu treba protegnuti i na dekolte

Objavljeno:

Kada je u pitanju nega, većina žena najviše pažnje obraća na lice i ruke.

Eventualno i na negu vrata, kako bi sprečile pojavu bora.

Ono na šta mnoge zaborave, jeste i nega dekoltea.

Koža se, i na tom području, menja s godinama, mada one nisu jedini faktor koji dovodi do toga.

Većina žena vodi računa o njezi lica i vrata, kako bi spriječile stvaranje bora, ali nerijetko zaboravljanju da njegu treba “protegnuti” i na dekolte.

I na tom području, koža se s godinama mijenja, ali godine nisu jedini faktor koji može dovesti do toga.

Isto kao i lice, ili vrat, tako je i dekolte često izložen suncu i vetru, a koža zbog toga može da postane osetljiva i sklonija borama. Verovali, ili ne, ali na to može da utiče i spavanje na boku, tako da grudi više na jednu stranu, kao i nošenje neodgovarajućih brushaltera.

Postoji mnogo skupih kozmetičkih preparata koji mogu da vam pomognu u pravilnom negovanju ovog područja, ali ukoliko je nega redovna, često su dovoljni i mnogo jeftinija i prirodna rešenja.

Dajemo vam nekoliko saveta koji će vam koristiti u zaustavljanju starenja i preranih promena kože i tog područja

Nega kože
foto: Profimedia

Pijte puno tečnosti

Jedan od najvažnijih koraka o kojima treba da vodite računa, ukoliko želite da smanjite bore ispod vrata i na području dekoltea, jeste održavanje tela hidriranim. Najbolji izbor su voda i biljni čaj, smanjite potrošnju slatkih pića na minimum, jer ona mogu da podstaknu upalu u organizmu koja vodi ka ubrzanom starenju kože.

Mažite telo hidratantnim losionom

Redovno mažite područje iznad grudi, kako biste osigurali da koža i na taj način bude hidrirana. Dermatolozi posebno preporučuju losione koji sadrže vitamin E, ali se klonite onih koji sadrže jake mirise i neželjene sastojke, kao što su paraben i benzoil peroksid.

Kokosovo ulje za masažu

Žene već dugo koriste kokosovo ulje, da bi ublažile bore i svakako ga je dobro koristiti i na području dekoltea. Redovno masirajte kokosovo ulje na područje iznad prsa malim kružnim pokretima. Toplo ulje ima još bolje dejstvo, ali ga nije potrebno zagrevati na vatri. Dovoljno je staviti nekoliko kapi na dlanove i protrljati ih, da bi se tako zagrejalo. Ako ga nemate pri ruci, dobar izbor je i ekstra devičansko maslinovo ulje.

Koristite kremu za sunčanje

Kad izlazite napolje tokom dana, nanesite kremu za sunčanje, posebno na dekolte. Izlaganje suncu jedan je od uzroka preranog starenja kože, a područje iznad grudi, tokom zime, obično je obmotano odećom, pa na prvim zracima sunca može da bude vrlo osetljivo ako ne koristite odgovarajuću zaštitu. Birajte kremu sa zaštitnim faktorom 15 i nanesite je posebno pažljivo na sve delove tela koji su zimi pokriveni, a na proleće ih otkrivamo. Tokom leta koristite mnogoveću zaštitu i ne zaboravite taj deo tela.

Jedite hranu bogatu vitaminom C

Vitamin C jača imuni sistem, ali pomaže i u prevenciji bora. To je zato što je koristan za sintezu kolagena koji učvršćuje i omekšava kožu. Konzumirajte svakodnevno namirnice bogate vitaminom C, kao što su agrumi, kivi i zeleno lisnato povrće, što će zaustaviti znakove starenja.

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.