ZBOGOM NESANICI I LOŠEM SNU: Uz ovaj savet ponovo ćete spavati kao mala beba!
Spavanje, Foto: Shutterstock

San

ZBOGOM NESANICI I LOŠEM SNU: Uz ovaj savet ponovo ćete spavati kao mala beba!

Američki klinički psiholog Džejms Findli kaže da brige ne daju ljudima noću da spavaju, ali da one ne moraju uvek biti negativne

Objavljeno:

Okreće se svake noći u krevetu, kroz glavu vam prolaze različite misli i nikako da zaspite. Ne brinite se, niste jedini koji imate takav problem.

Američki klinički psiholog Džejms Findli kaže da brige ne daju ljudima noću da spavaju, ali da one ne moraju uvek biti negativne. Nesanicu mogu da izazovu i lepe stvari kao što su planiranje putovanja ili neki važan događaj koji podrazumeva mnogo obaveza i ozbiljnu organizaciju.

Postoji više metoda koje će vam pomoći da se opustite i lakše utonete u san, a jedan od načina je čitanje knjiga čiji sadržaj previše ne opterećuje.

- Ako ne možete da prestanete da razmišljate, pokušajte da preusmerite misli na neutralnije stvari - kaže Findli.

Probajte da preusmerite misli, čitajte.

Pomaže ako čitate nešto što će vas naterati da prestanete da razmišljate o problemima, ali štivo bi trebalo da bude manje stimulativno da vas ne bi uzbudilo zbog neke teme.

Ukoliko imate problem sa nesanicom, pola sata čitanja u krevetu pre spavanja dobro će vam doći. Ali ako i posle toga ostanete budni, ustanite iz kreveta i nastavite da čitate u drugoj prostoriji sve dok vam se ne prispava.

Psiholog kaže da pomaže i meditacija. Razmišljajte, recimo, o tome kako šetate plažom ili lebdite.

(Espreso.co.rs/Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.