ČESTO VAS BOLI ŽELUDAC? Biljka LOVČEV HLEB će vas SPASITI OD MUKE! A ne leči samo ti! ČUDOTVORNA JE I ZA OVO!
Ovaj čaj krepi telo, Foto: Profimedia

PRIRODNA MEDICINA

ČESTO VAS BOLI ŽELUDAC? Biljka LOVČEV HLEB će vas SPASITI OD MUKE! A ne leči samo ti! ČUDOTVORNA JE I ZA OVO!

U nekim narodima ova biljka se nazivala i "lovčev hleb", jer se pupoljak kuvao i jeo poput artičoka

Objavljeno:

Vilino sito je biljka koja se od davnina koristila kao sastavni deo prirodne medicine. Evropski narodi su njome lečili raznorazne boljke, a svaki deo ove biljke je bio veoma lekovit.

Rizom sadrži esencijalna ulja koja imaju antibakterijska svojstva, a koren se koristi za čaj u narodnoj medicini kao diuretik i sredstvo koje olakšava simptome prehlade.

U nekim narodima ova biljka se nazivala i "lovčev hleb", jer se pupoljak kuvao i jeo poput artičoka.

Sadrži tanine i flavonoide, i u Nemačkoj se ova gorka biljka smatrala lekom za loše varenje i probleme sa jetrom, jer kao i svi gorki sastojci, stimuliše lučenje želudačne kiseline. Po legendama, Nemci su smatrali da podstiče i potenciju kod muškaraca.

U narodnoj medicini Balkana, vilino sito koristi se za tretman problema na koži, osipa ili čireva, pravljenjem melema od korena kuvanog u sirćetu. U Crnoj Gori se sok korena biljke koristi za tretiranje gastritisa i bolesti žučne kese. Sušeni, mleveni koren u Poljskoj se koristi za tretiranje simptoma gripa, tako što se sipa u toplu vodu a potom popije.

Čaj se pravi od sušenog korena, jedna kašičica stavi se u dva decilitra ključale vode, prohladi se i pije jedna do dve šolje dnevno.

Čaj je koristan za umirivanje nadraženog želuca, kao diuretik koji podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma i efikasan je u skidanju temperature.

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.