POMOZITE SEBI: Moćni KALCIJUM produžava ŽIVOT! Da li ga unosite u dovoljnim KOLIČINAMA? Zna se koliko TREBA!
Niža stopa smrtnosti kod žena, Foto: Profimedia

Nova istraživanja

POMOZITE SEBI: Moćni KALCIJUM produžava ŽIVOT! Da li ga unosite u dovoljnim KOLIČINAMA? Zna se koliko TREBA!

Kalcijum je odgovoran za duži životni vek

Objavljeno:

Naime, prema najnovijim istraživanjima kanadski naučnici otvoreno preporučuju da žene koje ne unose prirodnim putem kalcijum u dovoljnim količinama, slobodno koriste suplemente, pošto ono pokazuje da žene koje uzimaju do 1.000 mg kalcijuma dnevno imaju niži rizik od prerane smrti.

- Rezultati pokazuju da je uzimanje suplemenata kalcijuma na dnevnoj bazi povezano s nižom stopom smrtnosti kod žena - rekao je autor studije, David Goltzman, s Univerziteta u Monteralu.

Rezultati, odnosno prednosti uzimanja suplementa ovog vitamina bile su vidljive kod ispitanica koje su uzimale do 1.000 mg kalcijuma dnevno, nezavisno od toga da li su uz kalcijum uzimali i vitamin D

Istraživanje je uključilo oko 9.000 ispitanika u periodu između 1995. i 2007. godine, a rezultati su pokazali da je kod ispitanica koje su uzimale dodatke kalcijuma rizik od ranije smrti za 22 odsto bio niži.

- Svakako vam preporučujemo da u svakodnevnoj ishrani unosite dovoljne količine kalcijuma i vitamina D, kako biste sačuvali snažne kosti, a suplemente koristite ako ne unosite preporučene dnevne doze - zaključuje Goltzman.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Magazin.novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.