OTKRIVAMO VAM TAJNU ISHRANE VRHUNSKIH MANEKENKI: Ovo su plan ishrane i treninzi VRHUNSKIH MODELA!
Gigi Hadid, Foto: Profimedia

ishrana manekenki

OTKRIVAMO VAM TAJNU ISHRANE VRHUNSKIH MANEKENKI: Ovo su plan ishrane i treninzi VRHUNSKIH MODELA!

Poznato je da moraju uvek biti u savršenoj formi, što podrazumeva pravilnu ishranu i kvalitetne treninge

Objavljeno: 16:22h

Oduvek nas je interesovao način na koji se manekenke hrane, koje su njihove dnevne rutine i način života uz koji uspevaju da održe savršenu liniju.

Poznato je da moraju uvek biti u savršenoj formi, što podrazumeva pravilnu ishranu i kvalitetne treninge.

Kada je reč o dijeti ishrana poznatih manekenki se zasniva na dobrim mastima i proteinima, kao i na niskom sadržaju prostih ugljenih hidrata. Manekenke dobijaju savete stručnjaka za ishranu (nutricionista) da uz svaki obrok jedu više piletine, govedine ili ribe, ili u zamenu jaja (oko tri) - što nam govori da njihova ishrana obiluje proteinima. Rafinisane šećere takođe izbegavaju da konzumiraju, a alkohol je sveden na minimum. Vrsta voća koja dominira u njihovoj ishrani jeste bobičasto voće koje je preporučljivo konzumirati dva puta dnevno.

Takođe, u ishranu su uključene i mahunarke kao što su sočivo, leblebije, pasulj, ali i složeni ugljeni hidrati kao što su integralni prinač, slatki krompir i kinoa.

Poslednji obrok se trude da uzimaju minimum 2 sata pre spavanja. Veoma im je bitan dobar san zbog sjajne, čiste i odmorne kože bez podočnjaka na licu, zbog čega spavaju od sedam do devet časova tokom noći. Zbog čiste kože i sjajnog tena, bitno je da budu konstantno hidrirane, što podrazumeva unos vode između 2-3 litre.

Ideja za obroke u toku jednog dana:

Doručak: pržena jaja, komad tvrdog sira (30 g) i komad ražanog hleba.

Spanać, Jaja
foto: Profimedia

Užina: zelena jabuka, grožđe ili voćna salata (150 grama).

Voće
foto: Profimedia

Ručak: nemasna riba ili pileće meso (150 grama) sa zamrznutim povrćem, mali komad ražanog hleba.

Meso
foto: Shuterstock

Užina: narandža ili 30 grama sira.

Pomorandža
foto: pixabay.com

Večera: kuvana govedina (150 grama), salata od povrća (100 grama) sa kašikom maslinovog ulja, četvrtina čaše kuvanog pasulja.

Salata
foto: Profimedia

Što se tiče fizičke aktivnosti, manekenke ujutru prvo vežbaju na prazan stomak, dakle uz obezbeđenu tečnost, pre doručka, a nakon treninga konzumiraju i proteinski šejk. Mnoge manekenke angažuju lične trenere koji po njihovoj potrebi kreiraju individualne tipove treninga uz koje se postižu najbolji rezultati.

Teretana, Vežbanje
foto: Profimedia

Dok Adrijana Lima obožava boks, manekenka Stela Maksvel je veliki fan aštanga joge. Žozefin Skriver voli da podiže tegove, koje kombinuje sa kardio vežbama. Što nam govori da manekenke ne rade samo jake i iscrpljujuće treninge, vole i opuštajuću fizičku aktivnost da praktikuju kao što su pilates i balet barre vežbe, a jednom nedeljno imaju i masažu celog tela.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.