DOKTOR VLADIMIR JE OVU STVAR DAVAO NAJTEŽIM PACIJENTIMA: U pitanju je mnogo jak RUSKI ELIKSIR!
Ovas, ilustracija, Foto: Printscreen Youtube / agro037

3 sAstojka

DOKTOR VLADIMIR JE OVU STVAR DAVAO NAJTEŽIM PACIJENTIMA: U pitanju je mnogo jak RUSKI ELIKSIR!

Ako ne računamo vodu, potrebni su vam samo kefir ili jogurt, ovsene pahuljice i kvasac, a dodatnu "bombu" za imunitet napravite tako što ćete dodati med ili cimet

Objavljeno:

U naše vreme naučnici su otkrili izuzetna isceljujuća svojstva zobi, koja leči mnoge bolesti i pomaže pušačima da ostave cigarete. Ruski recepti za jačanje imuniteta i organizma uvek su bili popularni, a zahvaljujući doktoru Vladimiru Izotovu, o "ruskom ovsenom eliksiru" je saznao ceo svet. Valerij Momotov je nedavno ponovo podsetio javnost na ovaj eliksir.

Ako ne računamo vodu, potrebni su vam samo kefir ili jogurt, ovsene pahuljice i kvasac, a dodatnu "bombu" za imunitet napravite tako što ćete dodati med ili cimet.

Kako je nastao ovaj eliksir? Trideset tri medicinska preparata dnevno, konsultacije najboljih stručnjaka, najsavremenije metode terapije - i nikakvog progresa u lečenju. Sovjetski lekar Vladimir Izotov, koji je preboleo krpeljni encefalitis, nalazio se u teškom zdravstvenom stanju. Usled opasne virusne infekcije dobio je mnogobrojne komplikacije: bolest bubrega, iahemiju, srčanu aritmiju, hipertenziju, pogoršanje sluha...

Iako je Izotov bio doktor, nije uspeo da izleči sebe uz pomoć najnovijih preparata. Mnogobrojni lekovi, koje je uzimao po savetu kolega, nisu olakšali njegovo stanje, već su izazvali jaku alergiju.

Očajno tražeći efikasno sredstvo protiv svojih bolesti, doktor Izotov se setio starog narodnog napitka - ovsenog kiselja. Rusi su ga oduvek koristili za jačanje imuniteta, poboljšanje probave i lečenje mnogih oboljenja.

Na osnovu starih recepata Izotov je napravio sopstvenu formulu "ruskog eliksira", koji je brzo postao poznat u celom svetu. Zahvaljujući svom koktelu od zobi, doktor Izotov se potpuno izlečio i tokom mnogih godina dobijao je hiljade pisama od pacijenata, koji su takođe rešili zdravstvene probleme.

Šta sve sadrži ovas?

U narodnoj medicini ovas su obično koristili za lečenje stomačnih tegoba. Osim toga, odvar od zrna i brašna zobi su davali bebama u slučaju ako majka nije imala dovoljno mleka. Savremena istraživanja su potvrdila da ovas ima u svom sastavu većinu mikroelemenata i vitamina, koje sadrži majčino mleko.

Ovas u zrnu ima u svom sastavu puno belančevina, amino-kiselina, eteričnih ulja, vitamina A, S, V i K, cinka, kalijuma, magneziuma, gvožđa, hroma, fosfora, flora i joda. Sprečavaju razvoj malignih ćelija u debelom crevu. Polifenoli blagotvorno utiču na rad jetre i podstomačne žlezde, a tireostatin - na funkcionisanje štitne žlezde.

Ovas stimuliše metabolizam, poboljšava probavu, izbacuje iz organizma toksine i deluje kao blagi diuretik. U narodnoj medicini ovas se koristi u lečenju bolesti želudačno-crevnog trakta, gastritisa, pankreatitisa, holecistitisa, anemije, šećerne bolesti, astme, ekzeme, oboljenja bubrega i zglobova.

Osim toga, odvar od ovasa je efikasno prirodno sredstvo, koje pomaže pušačima da ostave cigarete.

Ovseni eliksir Izotova

Sastojci:

0,5 kg ovsenih pahuljica

100 grama kefira

4 kašike kvasca

4 čaše vode

Prvo napravite kvasac za kiselj. U veliku teglu (od tri litre) stavite 0.5 kg ovsenih pahuljica i sedam supenih kašika mlevenog oljuštenog zrna ovasa. Dodajte 100 grama kefira ili domaćeg kiselog mleka pa napunite teglu mlakom vodom (ne punite do vrha, ostavite 10 santimetara da tegla ne eksplodira).

Stavite poklopac na teglu pa ostavite da odstoji dva dana na tamnom mestu. Nakon toga procedite napitak. Ostatke pahuljica i mlevenog zrna operite sa tri-četiri čaše vode pa dobro iscedite. Vodu, u kojoj ste oprali pahuljice, dodajte u proceđeni napitak i sačekajte još 18 sati da odstoji.

Napitak će se razdvojiti na dva sloja: providna tečnost u gornjem delu je ovseni kvas (njega možete da pijete kao osvežavajuće piće); a bela mutna masa u donjem delu je kvasac, koji ćete da koristite za pripremu kiselja.

Uzmite četiri supene kašike kvasca i prelijte čašom vode ili ovsenog kvasa, pa kuvajte dok ne provri. Čim primetite mehuriće, skinite kiselj sa vatre. Dodajte u napitak malo meda, maslaca, voća ili oraha da bude ukusniji. Konzumirajte dva puta dnevno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.