CEO ŽIVOT JABUKE PEREMO NA POGREŠAN NAČIN! Pa da li je moguće da smo OVOLIKO GREŠILI?
JABUKE, Foto: Profimedia

PROBAJTE

CEO ŽIVOT JABUKE PEREMO NA POGREŠAN NAČIN! Pa da li je moguće da smo OVOLIKO GREŠILI?

Bez obzira jeste li ih sami ubrali u lokalnom voćnjaku ili ste ih kupili u dućanu, sve vrste jabuka vrhunska su jesenska poslastica

Objavljeno:

Čak i ako vaše jabuke izgledaju sjajno, na kori može vrebati prljavština, bakterije ili pesticidi, ali svega se možete rešiti pravilnim pranjem, prenosi Real Simple. Ne koristite sapun ili antiseptike Američka agencija za hranu i lijekove upozorava na upotrebu sapuna na namirnicama. Čak i nakon dobrog ispiranja, dio ostataka sapuna apsorbirat će u vaše jabuke, a većina sadrži hemikalije koje nije sigurno jesti.

Namočite jabuke u otopini sode bikarbone Studija iz 2017. godine objavljena u Journal of Agricultural and Food Chemistry pokazala je da najbolja metoda za pranje jabuka zahteva natapanje jabuka 15 minuta u otopini od jedne kašiče sode bikarbone i dve kašike vode, nakon čega se temeljno ispira vodom.

Pokušajte očistiti jabuke sirećetom

Pomešajte trećinu solje sirćeta sa šoljom vode i otopinu raspršite ili obrišite po jabukama. Nakon toga temeljno isperite jabuke kako biste bili sigurni da ćete isprati okus octa. Istraživači su otkrili da je ovom metodom iz jabuka uklonjeno 98 posto bakterija.

Pokušajte s četkom

Četkica za povrće i voda iz slavine mogu pomoći ukloniti puno bakterija i prljavštine s jabuke.

Ogulite jabuke

Većina pesticida i drugih ostaje na kori, pa će jednostavno uklanjanje kore jabuke ukloniti većinu problema. Imajte na umu da ćete i dalje morati isprati jabuke pre nego što ih ogulite, jer bi alat za guljenje mogao kontaminirati meso jabuke nečistoćom s kore.

Pronalaženje načina pranja jabuka, važno je da se osigurate da su jabuke sigurne za jelo. Imajte na umu da čak i organske jabuke mogu koristiti organske pesticide, pa je bolje da i njih čistite jednako kao i druge.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/VL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.