DA LI STE ČULI ZA NAPITAK ZVANI ZLATNO MLEKO? Kada sipate ovo u šoljicu bukvalno ćete preporoditi organizam!
Mleko, Foto: Pixabay.com

kakva stvar!

DA LI STE ČULI ZA NAPITAK ZVANI ZLATNO MLEKO? Kada sipate ovo u šoljicu bukvalno ćete preporoditi organizam!

Napitak koji, osim toga što je ukusan, rešava mnogobrojne zdravstvene probleme, možeš napraviti za samo nekoliko minuta

Objavljeno:

U današnje vreme, kada nam je zdravlje ipak postalo prioritet, usled cele ove situacije oko korona virusa, dobro je da uz sebe imaš prirodnog saveznika koji će ti pomoći u jačanju imuniteta.

Napitak koji, osim toga što je ukusan, rešava mnogobrojne zdravstvene probleme, možeš napraviti za samo nekoliko minuta. On sadrži tek nekoliko sastojaka, ali su baš oni krucijalni za potpuni rebalans tvog organizma.

Napitak "Zlatno mleko" se koristi još od davnina, iako je u međuvremenu imalo više varijanti. Mi ti donosimo onu sa 4 sastojka, a benefiti ovih namirnica su mnogobrojne.

Kurkuma reguliše upale, redukuje depresiju i pomaže obnavljanje jetre. S druge strane, đumbir je dobar kod sprečavanja mučnina, bakterijskih infekcija (naročito u ustima), dobar je izvor vitamina C i magnezijuma, a služi i za ublažavanje menstrualnih bolova.

Sastojci "Zlatnog mleka":

dve šolje bademovog mleka

četvrtina kašičice vanile (tečne)

kašičica kurkume

kašičica suvog đumbira ili sveže seckanog

četvrtina kašičice crnog bibera

kašičica cimeta

kašičica meda ili javorovog sirupa

kašičica kokosovog ulja

Postupak:

Kada mleko provri, u njega dodaj sve sastojke (osim meda ili sirupa). Kada ih pomešaš, ostavi ga da se krčka na blagoj vatri još 2-3 minuta, pa onda skloni.

Kada "Zlatno mleko" sipaš u šolju, tek onda dodaj izabrani zaslađivač (med ili sirup) i tako ćeš sačuvati njegove hranljive materije.

Ovaj napitak možeš piti svakog dana, pred spavanje, s obzirom na to da je odličan i za jačanje imuniteta, pomaže pri mršavljenju, ali i regulisanju stresa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.