DA LI ČUJETE OVAJ ZVUK? To može biti PRITAJENI SIMPTOM KORONE, a evo gde se KRIJE!
Pritajeni simptom, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

DA LI ČUJETE OVAJ ZVUK? To može biti PRITAJENI SIMPTOM KORONE, a evo gde se KRIJE!

Naučnici su nedavno pozvali lekare da paze na znakove tinitusa

Objavljeno:

Neki pacijenti koji boluju od kovida 19 prijavili su neobjašnjiv gubitak sluha. Ranije ove nedelje, jedan muškarac je prijavio gubitak sluha u kombinaciji sa šumom u levom uhu.

Tinitus je naziv za pojavu neobjašnjivih zvukova, uključujući zvonjavu, zujanje, šištanje ili pulsiranje.

Naučnici su nedavno pozvali lekare da paze na znakove tinitusa jer je to možda nedovoljno dijagnostifikovan simptom korona virusa.

- Uprkos značajnoj literatiru o kovidu i različitim simptomima povezanim sa virusom, nedostaje diskusija između kovida i sluha - ističu naučnici sa Univerzitetskog koledža u Londonu.

Oni su u izveštajima objavljenim u žurnalu BMJ Case Resport napisali da su gubitak sluha i zujanje u ušima simptomi koji su primećeni kod mnogih pacijenata koji boluju od kovida 19 i virusa gripa.

- S obzirom na široko zastupljeno prisustvo virusa u populaciji i značajan gubitak gubitka sluha, važno je ovo dodatno istražiti.

Ipak, samo zato što čujete da vam "uši zvone", ne mora nužno značiti da imate korona virus. Tinitus obično nije znak ničeg ozbiljnog, a već postoji niz tretmana za ovo stanje. Uzrok mogu biti dijabetes, anksioznost, pa čak i uzimanje određenih vrsta lekova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.