MAMA KOJA SE BORILA SA ANKSIOZNOŠĆU ŠOKIRALA SVET! Imala je 5 napada i UMALO NIJE UMRLA
Glumica se borila sa napadima anksioznosti, Foto: EPA-EFE/ ANDREW GOMBERT

opasna bolest

MAMA KOJA SE BORILA SA ANKSIOZNOŠĆU ŠOKIRALA SVET! Imala je 5 napada i UMALO NIJE UMRLA

Glumica se sa anksioznošću suočila nakon smrti oca Kolina koji je preminuo samo nekoliko meseci nakon postavljanja dijagnoze.

Objavljeno:

Glumica Šeridan Smit ispričala je da je imala pet napada nakon što je odjednom prestala da uzima tablete protiv anksioznosti nakon što je, kako je rekla, postala zavisna od njih.

Anksioznost kao i svaki drugi zdravstveni problem leči se isključivo uz pomoć lekara - kao što se uz njihov nadzor i prekida terapija.

Šeridan Smit (39) je nakon napada koji su joj se desili u hotelu, a zahvaljujući prijateljici koja ju je potražila, završila u Hitnoj pomoći. Glumica je pomislila da joj ne treba rehabilitacija pa je te noći otišla u hotel i odlučila da prekine sa uzimanjem tableta. Pre toga je voditelj Grejam Norton ismevao njeno ponašanje nakon što je "izbačena" iz šoua "Funny Girl" aludirajući da koristi alkohol. Kako je rekla, osećala se tako poniženo zbog takvog njegovog komentara.

Šeridan koja je 2016. za ulogu u televizijskom filmu "The C Word" bila nominovana za BAFTA priznanje i čije se bogatstvo procenjuje na 17 miliona funti, sve ove detalje otkrila je u ITV dokumentarcu o mentalnom zdravlju sa željom da pomogne drugima, piše "Miror".

Glumica se sa anksioznošću suočila nakon smrti oca Kolina koji je preminuo samo nekoliko meseci nakon postavljanja dijagnoze.

Veliki oslonac joj je suprug broker Džejmi Horn sa kojim je u maju dobila sina. O bebi je dokumentarcu rekla da je pravo malo čudo koje je čini kompletnom. Nikada nije osećala ljubav kakvu gaji prema njemu i jedva čeka da mu podari sestru ili brata. Nikada i nije pomišljala da bi njen život mogao da izgleda ovako kakav je nakon borbe za zdravlje i udaje.

"To je najbolji osećaj na svetu", rekla je o majčinstvu.

Govorili su joj ranije o tome kakav je osećaj imati dete, a kada se rodio Bili, shvatila je sve. Sin se rodio pre termina, a ona se porodila carskim rezom. Najlepši momenat doživela je kada joj se beba osmehnula. Vezu sa detetom ne može da opiše dovoljno rečima. A Bilijevo rođenje oteralo je sve besane noći i brige.

Ispričala je da nije ranije bila spremna da postane majka, a da se sada u svojoj maloj porodici oseća zadovoljno i sigurno. Dovoljno je da pogleda sina u oči i to je smiruje. Poručila je da se ceo njen svet vrti oko bebe. Ali naravno i oko supruga kog je 2018. upoznala na Tinderu.

Džejmi je u dokumentarcu ispričao da je Šeridan na prvom sastanku bila nervozna, uplašena i slatka, a dovoljno je bila da mu se osmehne preko šanka, pa da se zaljubi u nju. Uz suprugu je mnogo naučio o mentalnom zdravlju i poručio je da ljudi ni ne znaju koliko je Šeridan otišla daleko u borbi sa anksioznošću. Srećan je što mu se vratio "njegov najbolji prijatelj".

Šeridan je tokom trudnoće pričala sa ostalim trudnicama o anksioznosti i depresiji koje su poput nje pratila program podrške "Ripplez". Dosta su joj pomgli i zaposleni u Nacionalnoj zdravstvenoj službi. Napomenula je da je njena borba za mentalno zdravlje nije završena, a da je najgora stvar koju osobe sa njenim problemom mogu da urade da se zatvore u sebe. Možda zvuči čudno, dodala je, ali ona kao glumica ne voli da govori mnogo o sebi.

Naglasila je da je u redu reći da se ne osećati dobro, priznati problem i potražiti pomoć.

U karantinu se osećala dobro, misleći sve vreme o važnom zadatku koji ima kao majka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.