PROČITALA JE OVO i više NIKAD nije ostatke hrane zavijala u ALUMINIJUMSKU FOLIJU!
Bezbednost hrane je jednako važna, Foto: Printscreen Youtube

zaštita hrane

PROČITALA JE OVO i više NIKAD nije ostatke hrane zavijala u ALUMINIJUMSKU FOLIJU!

Mnogo bolja opcija je hranu spremati u posude u koju neće ulaziti vazduh kako bi namirnice duže ostale sveže, upozorava Lindzi Meloun, nutricionistkinja i dijetetičarka sa Klnike Klivlend.

Objavljeno:

Osim za pečenja, mnogi koriste aluminijsku foliju i za odlaganje ostataka obroka u fridžer.

Stručnjaci ipak misle da je to loše po zdravlje. Ostaci hrane mogu ostati sveži u frižiderui do četiri dana ako se pravilno skladište.

Mnogima to znači staviti ostatke hrane na tanjir i prekriti aluminijskom folijom i odneti u frižider do iduće konzumacije. Ipak bismo to trebali da izbegavamo.

Neke bakterije, poput Bacillus cereus, ostaju na namirnicama i nakon kuvanja, a ostaci hrane koji ostaju na sobnoj temperaturi duže od dva sata, odlična su "hrana za bakterije" koje će se dalje brzo razmnožiti, upozorava američki Departman za zdravlje američke države Vašington.

Prekrivanje hrane aluminijskom folijom ostavlja dovoljno vazduha bakterijama da se razmonažavaju na hrani koju stavljate u frižider stoga bismo trebali izbegavati skladištiti na takav način. Mnogo bolja opcija je hranu spremati u posude u koju neće ulaziti vazduh kako bi namirnice duže ostale sveže, upozorava Lindzi Meloun, nutricionistkinja i dijetetičarka sa Klnike Klivlend.

Zlatno je pravilo spremanja ostataka hrane u plitke posude kako bi se hrana brže i lakše ohladila frižideru i sprečilo širenje bakterija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.