STAVITE DUBOKO UNUTRA! Ova reklama je toliko UVREDLJIVA da su je ZABRANILI! (VIDEO)
Tamponi, Foto: Printscreen Youtube

UVREDLJIVO

STAVITE DUBOKO UNUTRA! Ova reklama je toliko UVREDLJIVA da su je ZABRANILI! (VIDEO)

Perverzan i uvredljiv prikaz reklame za tampone, šokirao javnost

Objavljeno: 14:17h

Sramotan izbor reči koje su se našle u jednoj reklami za tampone naišao je na negodovanje i neodobravanje kod žena.

Odbor za oglašavanje pregledao je pritužbe i utvrdio da je reklama nepodobna za prikazivanje zbog velikoga broja negativnih recenzija

Reklama za tampone marke Tampax, koja navodno žene izlaže ruglu, zabranjena je u Irskoj nakon što je Odbor za standarde oglašavanja (ASAI) primio čak 84 žalbe, uglavnom od žena, piše Independent.

U izveštaju stoji kako je sporna reklama uvredljiva, ali odbijena je optužba da ponižava ženski rod, da nije prikladna za decu ili da prikazuje seksualni sadržaj. U reklami voditeljica razgovara s devojkom u studiju te zatim upita žene u publici koliko njih oseća tampon kada ga stave u vaginu.

Perverzan i uvredljiv prikaz

Kada njena gošća podigne ruku, ona je upozori da to ne bi trebalo biti tako. “Moguće je da tampon niste gurnule dovoljno duboko. Trebate ih zabiti unutra, cure!”, govori voditeljica. U reklami se zatim pojavi par ruku koji demonstrira kako pravilno umetnuti tampon uz napomenu da “nije dovoljno samo ugurati vrh tampona”.

Iz Proctor & Gamblea, kompanije u čijem je vlasništvu Tampax, poručili su da je reklama trebala biti zabavna i edukativna te da je trebala odgovoriti na pitanje koje muči mnoge žene. Ipak, žene su se žalile da reklama sadrži seksualne elemente i da nije prikladna za dcu. Istaknule su da se nošenje tampona u reklami nastojalo prikazati kao nešto perverzno i da je to uvredljivo za žene.

Druge ne misle tako

Odbor za oglašavanje pregledao je pritužbe i utvrdio da je reklama nepodobna za prikazivanje zbog velikoga broja negativnih recenzija. Međutim, vest o zabrani reklame razljutila je internetske korisnice koje smatraju da bi se o ženskom telu trebalo slobodno govoriti na televiziji.

- Ne mogu verovati da su zabranili reklamu jer se niko nije imao uvrjediti ni na šta. Ove pritužbe su smešne- napisala je drag-izvođačica Shirley Temple. Iz Proctor & Gamblea kazali su da je 67 posto gledatelja njihovu reklamu proglasilo edukativnom i da su recenzije, naposljetku, ipak uglavnom bile pozitivne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.