KORONU MOŽEMO SPREČITI DA DOĐE DO PLUĆA! Evo kako da je IZBACITE IZ ORGANIZMA pre nego što bude kasno
Korona se može sprečiti, Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

prevencija

KORONU MOŽEMO SPREČITI DA DOĐE DO PLUĆA! Evo kako da je IZBACITE IZ ORGANIZMA pre nego što bude kasno

Od svih razmatranih varijabli, kako su ih nazvali, samo fermentirano povrće imalo je značajan uticaj na stopu smrtnosti po zemljama.

Objavljeno:

Koronu možete izbaciti iz organizma pre nego što napravi veliku štetu i izazove tešku upalu pluća, tvrdi grupa ozbiljnih evropskih naučnika čije stavove u određenoj meri podržavaju i pojedini domaći lekari.

Rezultati istraživanja koja su sproveli nemački stručnjaci iz univerzitetske bolnice u Berlinu i lekari nekoliko drugih evropskih klinika pokazali su da procenat konzumiranja pojedinih namirnica direktno utiče na smanjenje stope smrtnosti od infekcije KOVID-19. To je, kako su utvrdili, direktno povezano sa kiselošću organizma (pH vrednost), odnosno, ukoliko je alkalnost veća (manja kiselost) organizam bolje odgovara na prisustvo korone i mnogo ređe dolazi do teških kliničkih slika, pre svega upale pluća.

Berlinski stručnjaci istraživali su koliko se prosečno pojedinih namirnica konzumira u evropskih zemljama i onda to upoređivali sa stopom smrtnosti od koronavirusa. Dokazalo se da su ljudi manje umirali u zemljama u kojima se u velikoj meri konzumira tradicionalna, fermentirana hrana (kiseli krastavčići, ukiseljen kupus i slične namirnice jer one, iako na prvi pogled deluje suprotno, smanjuju kiselost).

Za testiranje hipoteze tim je koristio informacije iz evropske baze podataka o potrošnji hrane Evropske agencije za sigurnost hrane (EFSA) za procenu potrošnje različitih namirnica po zemljama, uključujući povrće, mleko, jogurt, kiselo mleko i ukiseljeno, odnosno marinirano povrće. Od svih razmatranih varijabli, kako su ih nazvali, samo fermentirano povrće imalo je značajan uticaj na stopu smrtnosti po zemljama.

Uporedo, pojavila su se i druga istraživanja koja su dovela u vezu konzumiranje alkalnih (baznih) namirnica i koronu. U jednom od njih konstatuje se da pH vrednost virusa korone varira od 5,5 do 8,5 i da je za eliminisanje virusa iz organizma, odnosno sprečavanja da se on manifestuje na najgori način, potrebno konzumirati alkalnu hranu koja ima višu pH vrednost u odnosu na nivo kiselosti virusa (pogledajte okvir). To su mahom namirnice koje su nam lako dostupne i nisu skupe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.