NAMAZALA JE OVO ISPOD PAZUHA UVEČE: Kada se probudila sutra, nije verovala šta vidi!
Ovo su neki od načina da uklonite mrlje, Foto: Profimedia

izbegnite neprijatnost

NAMAZALA JE OVO ISPOD PAZUHA UVEČE: Kada se probudila sutra, nije verovala šta vidi!

Papaja sadrži enzim koji je odličan za izbeljivanje kože.

Objavljeno:

Tamne mrlje na pazusima znaju biti prilično sramotna pojava, ovako ih uklonite na prirodan način...

Ukoliko vaša rutina podrazumeva brijanje pazuha žiletom ili kremom za uklanjanje dlačica – vreme je da razmislite o čupanju dlačica voskom, jer je to jedini način da izbegnete mrlje i uklonite dlačicu u potpunosti.

Uzroci mrlja takođe mogu biti i previše dezedoransa, uska i neudobna odeća te mrtve ćelijee kože, zbog čega je potrebno redovno raditi piling.

Prirodni načini da se rešite tamnih mrlja na pazusima:

1. Kokosovo ulje

Sadrži vitamin E koji igra veliku ulogu u izbeljivanju. Nanesite malo kokosovog ulja na pazuh pre tuširanja i masirajte 10-15 minuta, potom isperite mlakom vodom i blagim sapunom. Ponavljajte postupak dnevno dok se ne vide rezultati. Osim toga, kokos je i prirodni dezedorans.

2. Sok od limuna

Trljanje pazuha sokom od limuna jedan je od najbolji načina prirodnog izbeljivanja. Nanesite malo soka pre tuširanja i isperite. Nanesite hidratantnu kremu kako biste omekšali kožu i izbegavajte dezedorans par dana.

3. Soda bikarbona

Napravite smesu od sode bikarbone i malo vode te njome napravite piling kože. Tako ćete ukloniti mrtve ćelije odgovorne za tamnjenje kože.

4. Papaja

Papaja sadrži enzim koji je odličan za izbeljivanje kože. Nanesite naseckane komade papaje na pazuh i ostavite da se osuše. Potom isperite vodom. Koristite papaju koja nije previše zrela.

5. Krompir

Narezanom kriškom krompira trljajte pazuh. Osim toga, možete i sok od krompira staviti na pazuh i ostaviti 15 minuta, a potom isprati. Rezultate ćete videti već za nekoliko dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.