STAVITE OVO NA LUBENICU i ona će odmah postati MNOGO UKUSNIJA!
To je majka priroda koja maše crvenom zastavom, Foto: Shutterstock

odličan savet

STAVITE OVO NA LUBENICU i ona će odmah postati MNOGO UKUSNIJA!

Kad je reč o tome da ukus lubenice bude slađi

Objavljeno:

Osim što se tokom leta koristi u mnogim pićima, poput margarite, so je odlična i za začinjavanje hrane, ali i za poboljšanje ukusa određenom voću. Ako ste ikada hteli da pojedete slatku i ukusnu lubenicu, ali ste tokom prvog zagriza shvatili da je gorka i bezukusna, u poboljšanju ukusa pomoći će vam malo soli, prenosi Mashed.

Kad je reč o tome da ukus lubenice bude slađi, morate izvaditi šećer iz jednačine i umesto toga posegnuti za solju. Zašto? Pa, so je odlična za smanjenje gorčine. Barb Staki, stručnjakinja u razvijanju hrane, ima prilično dobru teoriju o tome zašto to funkcioniše.

- Lubenica ima tri elementa ukusa, slatki, kiseli i gorki; sve je u mesu lubenice. Ali gorčina zapravo može delovati na suzbijanje slatkoće lubenice, zbog čega kad jednom pospete so na parče, ona deluje kao osloboditelj slatkoće i suzbijač gorčine - objašnjava Staki.

Uravnoteženje gorčine nije jedini način na koji so poboljšava ukus lubenice. So je poznata i po tome što aktivira žlezde slinovnice, čineći sve što jedete sočnijim, što može biti spasitelj u letnjim vrućinama. Jeste li ikad primetili da što se više znojite, više vam telo žudi za soli?

To je majka priroda koja maše crvenom zastavom, podsećajući vas da proverite svoje elektrolite.

"Slana" sočna lubenica pomaže vam da napunite telo hranjivim materijama, obnovite elektrolite i održite telo hidratizovano sa svakim zalogajem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.