Pazite šta jedete: Ovo je hrana koja nam skraćuje život! (FOTO)
Foto: Thinkstock, Shutterstock

Transmasne ubice!

Pazite šta jedete: Ovo je hrana koja nam skraćuje život! (FOTO)

Nakon 30 godina istraživanja naučnici su došli do saznanja koja hrana nas polagano ubija
Objavljeno:

- Zamena zasićenih masnoća koje se nalaze u slanini ili crvenom mesu, nezasićenim masnoćama, može doneti veliku korist zdravlju i trebala bi biti ključna poruka zdravu ishranu - ističu autori.

foto: Shutterstock

- Istraživanje ukazuje na važnu dobrobit nezasićenih masnoća, naročito kad zamenjuju zasićene masnoće i transmasne kiseline - ocenio je Dong Vang, glavni autor istraživanja i naučni istraživač na Fakultetu za javno zdravstvo na Harvardu.

Po njemu, postoji velika zbunjenost u biomedicinskoj nauci i u javnosti, poslednjih godina, oko učinaka nekih tipova masnoća na zdravlje. Po analizi nekoliko studija objavljenoj prošle nedelje u američkom časopisu Plos One, konzumiranje maslaca ne povećava znatno pojavu kardiovaskularnih bolesti.

foto: Thinkstock

Istraživanje objavljeno u utorak sprovedeno je među više od 126.000 učesnika tokom 32 godine koji su odgovarali na upitnik o ishrani i stilu života, svake dve do četiri godine kao i o svom zdravlju. Više od 33.300 smrtnih slučajeva zabeleženo je u toj grupi tokom istraživanja, prenosi

(Espreso.co.rs / Jutarnji)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.